En fantasifylld och färgsprakande upptäcktsfärd genom skogen.

En plätt lika liten som en grytlapp! Det är all plats Olle tycker hans mamma lämnar åt honom bland degar, fläderblomssaft och allt vad det nu är hon av någon anledning har sådan brådska med att få gjort där hemma. Dessutom pratar hon hela tiden! Men eftersom hon alltid är så stressad blir allt hon säger helgalet! När mamma ber Olle gå ut en stund för att lämna plats åt hennes bestyr upptäcker han att i skogen är det mest tyst och lugnt hela tiden. Skönt! Men det är långt ifrån det enda som finns att upptäcka. Om man tittar noga ser man att skogen kryllar av spännande saker. Myror som rimmar, björnar som dansar, granar som är otåliga att växa upp och ensamma grottor på 1 rum och kök.

I Mors lilla Olle får ni tillsammans följa med på ett roligt och färgsprakande äventyr i skogen fullt av glitter, musik och uppmuntran om att ge sig ut på upptäcktsfärd i skogen, där fantasin kan få gro och göra möjligheterna oändliga.

Inspirerad av samma historia som Alice Tegnér var när hon skrev den klassiska barnvisan med samma namn som föreställningen och samtal med lågstadiebarn i Borås idag har den framgångsrika dramatikern Alexandra Loonin skrivit en helt ny pjäs med fokus på relationen mellan barn och vuxen, men också om relationen mellan människa och natur. Alexandra har tidigare skrivit bland annat pjäsen Hemligt som blev uttagen av juryn till 2020 års upplaga av BIBU, scenkonstbiennalen för det bästa och mest intressanta inom scenkonst för barn och unga.

Föreställningen regisseras av Mikael Dahl, scenkonstutvecklare på Borås Stadsteaters , som tidigare bland annat medverkat i familjeföreställningarna Bröderna Lejonhjärta och Jag blir en bubbla. För delar av musiken står Sara Parkman och Hampus Norén med helt nyskriven, specialkomponerad musik till föreställningen. Med utgångspunkt i Alice Tegnérs klassiska visa tolkar de en av våra absolut mest kända barnvisor på ett helt nytt sätt.

Information

Föreställningar passar bäst för barn i åldrarna 6-9 år.

Föreställningen är ca 50 minuter lång.

Medverkande

 • Av: Alexandra Loonin
  Regi och scenografi: Mikael Dahl
  Koreograf: Helena Lundqvist
  Musik: Sara Parkman, Hampus Norén
  På scen: Viktoria Folkesson, Cecilia Larsson
  Filmproduktion: Estrids (Lina Ikse, Niklas Ikse, Victor Johansson)
  Foto: Amelia Bordahl
2021
PREMIÄR 12 MAJ
DIGITAL FÖRESTÄLLNINGN

mer mors lilla olle

 • MÖT GÄNGET I MORS LILLA OLLE Läs mer Säg hej till Olle, Mamman och Jägaren i Mors lilla...
 • BARN OCH NATUR Läs mer Att det är nyttigt att vara ute i naturen, ja det ...
 • Mikael Dahal och Johans Paus. SPELAR ROLL! AVSNITT: 7 Läs mer Om fars, manus och Mors lilla Olle med dramatikern...
 • "EN HYLLNING TILL LEKEN, DÄR FANTASIN STYR OCH KAN SKAPA MAGI!" Läs mer Regissören Mikael Dahl om föreställningen Mors lil...