Vy över publikplatser i stora scenens salongen från scengolvet.

Öppettider

Öppettider i biljettkassan:

  • Måndag: 09:00-17:00
  • Tisdag: 09:00-17:00
  • Onsdag: 09:00-17:00
  • Torsdag: 09:00-17:00
  • Fredag: 09:00-17:00
  • Lördag: 11:00-16:00 (18:00 vid kvällsföreställning)
  • Söndag: 12:00-16:00

Avvikande öppettider kan förekomma under storhelger och klämdagar. Se avvikande öppettider på Borås Stads hemsida

Vid kvällsarrangemang i Kulturhuset är biljettkassan öppen fram till arrangemangets starttid.

Läs om tillgängligheten på teatern.

Garderob och toalett

Garderob

Garderoben hittar du i Kulturhusets nedre plan. Vi tar inte ansvar för ytterkläder som lämnas i garderoben. Lämna inga vädersaker i fickorna. Det finns ett antal galgar med låsbar vajer. Till dessa krävs ett tiokronorsmynt som du får tillbaka när du låser upp igen.

Toaletter

Toaletter hittar du på följande platser i Kulturhuset:

  • På nedre plan finns flertalet dam- och herrtoaletter, varav en är handikappanpassad.
  • På entréplan finns det två toaletter till vänster om ingången till Borås Stadsbibliotek, varav en är handikappanpassad.
  • I teaterfoajén finns flera toaletter. En handikappanpassad toalett till höger om foajéscenen. Två toaletter utmed entresolen på andra plan.

Hitta till oss

Borås Stadsteater ligger i Kulturhuset, centralt beläget mellan Bäckängsgymnasiet, Gustaf Adolfskyrkan och Stadshuset, i korsningen Sturegatan/Åsbogatan.

Adress

Kollektivtrafik

Närmaste busshållplats är "Bäckängsskolan". Dit kan du åka med busslinjerna 1, 3, 5 och 8.

Planera din resväg på Västtrafiks hemsida (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Parkering

Närmaste parkering finns mellan Kulturhuset och Bäckängsgymnasiet.

Insläpp och pauser

Dörrarna in till salongen öppnas cirka 10 minuter innan föreställningen börjar. När föreställningen börjar stängs dörrarna och efter det släpper vi inte in i salongen.

Vissa föreställningar har en paus. Pausen är cirka 20 minuter lång och det ropas ut i högtalarna när det är dags att återvända till salongen.

Kom som du är

Det finns ingen klädkod på teatern. Till oss är du alltid välkommen precis som du är.

Vardags- eller festklädd, du bestämmer själv. Vi är precis lika glada att ha dig hos oss oavsett vad du har på dig.

Det enda vi vill att du inte tar på dig är för mycket parfym. Många av våra besökare är känsliga för dofter och vi ber dig ta hänsyn till detta när du besöker teatern.

Mat och dryck

I Kulturhusets entréplan finns restaurangen Utbult, Borneby & Co som erbjuder mat och dryck i samband med ditt teaterbesök. Sitt ner i lugn och ro och njut av maten från den ordinarie menyn innan föreställningen. Eller boka något från teatermenyn innan föreställningen börjar att avnjuta i pausen. Vid föreställningar på Stora scenen tillhandahålls försäljning av kaffe, kaka, vin, öl, läsk och snacks i baren i teaterfoajén. Sortimentet i baren går att förboka till pausen för att slippa köa.

Läs om mat och dryck i samband med ditt teaterbesök på Utbult, Borneby & Co:s hemsida (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är inte tillåtet att ta med mat eller dryck in i våra salonger.

Mobil och fotografering

Glöm inte att stänga av din mobil helt under föreställningen eftersom ljudlöst läge också kan störa. Det är inte tillåtet att fotografera, filma eller spela in ljud under föreställning.

Tillgänglighet

Starka teaterupplevelser ska ske på lika villkor! Därför är tillgänglighet en av de frågor vi ständigt arbetar med att förbättra.

I Kulturhuset finns hiss som tar dig till planen där scenerna finns.

Det finns flera handikapptoaletter i Kulturhuset. En på nedre plan, en i teaterfoajén, till höger om foajéscenen och en till vänster om ingången till Stadsbiblioteket.

Stora scenen

Från och med september 2023 är Stora scenen utrustad med IR-hörslinga som hörselhjälpmedel för dig med hörapparat. IR-hörslingan täcker samtliga platser i salongen. För att kunna nyttja IR-hörslingan behöver du ha en IR-mottagare som du hänger runt halsen samt ställa in din hörapparat på T-läge. Mottagare lånas av teaterns publikvärdar.

Platser för rullstolar finns på rad 14. Plats för rullstol bokas via biljettkassan på telefonnummer 033-35 35 35.

Ring biljettkassan för bokning av rullstolsplats.

Lilla scenen

Hörslinga finns.

Platser för rullstolar finns. Plats för rullstol bokas via biljettkassan på telefonnummer 033-35 35 35.

Ring biljettkassan för bokning av rullstolsplats.

Syntolkning

Våra föreställningar syntolkas på förbestämda datum.

Biljett med syntolkning bokas via biljettkassan på telefonnummer 033-35 35 35 senast 14 dagar innan föreställningen äger rum. Biljettpriset är detsamma som ordinarie. Eventuellt medföljande ledsagare går gratis. Plats för ledsagare bokas i samband med bokning av syntolkad föreställning.

Vi lägger alltid undan biljetter till syntolkning, så kontakta biljettkassan även om föreställningen verkar utsåld.

Ring biljettkassan för bokning av syntolkning.

Hörlurar och mottagare för syntolkningen lånas på plats.

Tolken tar kontakt med alla som anmält syntolkning i god tid innan med information om den introduktion som sker på teatern strax innan föreställningen startar.

Om du aldrig varit på en syntolkad föreställning och undrar hur det funkar kan du läsa allt om det hos vår samarbetspartner Syntolkning Nu.

Så funkar syntolkning på teatern (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du upplever problem med tillgängligheten på våra scener ber vi dig meddela vår personal i samband med föreställningen, så att vi lättare ska kunna hitta och åtgärda felet!

Tillgänglighet på borås stadsteaters Webbplats

Våra scener

Stora scenen

Stora scenen ligger i entréplan, till vänster när du kommer in genom stora entrén. Som mest rymmer parketten på Stora scenen 326 platser. Tillgängligheten till rad A, 1 och 2 beror på föreställningens utformning. Balkongen på Stora scenen rymmer 176 platser.

Det finns fyra ingångar till Stora scenen – höger parkett, vänster parkett, höger balkong och vänster balkong. Vilken ingång du ska gå in genom står på din biljett och det finns skyltar som visar vägen till de olika ingångarna.

Lilla scenen

Lilla scenen finns i Kulturhusets nedre plan, direkt till vänster om trappan som leder ner från entréplan. Som mest rymmer Lilla scenen 115 platser. Antalet tillgängliga platser kan variera beroende på föreställningens utformning.

Foajéscenen

Foajéscenen inns i foajén till Stora scenen som ligger i entréplan till vänster när du kommer in genom entrén från P A Halls Terrass.

Gå en virtuell rundvandring i våra lokaler (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hantering av personuppgifter

Det är viktigt för oss att alla våra besökare känner sig trygga och litar på att vi hanterar deras personuppgifter på ett korrekt, säkert och ansvarsfullt sätt.

Läs om hur Borås Stadsteater, som en del av Borås Stad, hanterar personuppgifter (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.