4 tillfällen av AW+ - after work med scenakter på olika teman i höst.

Fira in helgen med oss! I höst i startar vi upp vår helt nya after work-serie AW+, som ger dig möjlighet att avnjuta scenakter på skiftande teman och god dryck tillsammans med vänner och kollegor i teaterns mysiga foajé vid 4 tillfällen nu i höst.


AW+ Impro - 19 augusti

På scen denna kväll står Improverket med en musikal som du garanterat aldrig sett och heller aldrig kommer se igen...


WAY OFF BROADWAY - DEN IMPROVISERADE MUSIKALEN!

Under 2 oförglömliga akter gör Improverkets fyra skådespelare och pianist sitt yttersta för att, med inspiration från publiken, improvisera fram en musikal med allt vad det kan innebära. Svulstigt, finstämt, glittrigt och med känslorna på utsidan. Fult och vackert på samma gång. Precis som en "musikal" ska vara.

Way off Broadway är en av Improverkets mest populära föreställningar som spelats för fulla salonger på Kvartersscenen 2Lång sedan 2014.

Endast Improverkets ensemble medverkar på scen, så du i publiken sitter tryggt!

Läs mer och boka biljetter.


AW+ Musik - 9 september

På scen denna kväll börjar vi med Göteborgsbandet Konflikten som levererar laddad och rak pop i stämmor om tre, följt av Boråsbördiga Songs of Boda som alltid har åtminstone ena benet stadigt vilande i den amerikanska folktraditionen.


KONFLIKEN

Konflikten levererar trestämmig pop med fokus på självrespekt, öppenhet och rätten att få känna, vara älskad och uppröras. Popbandet som debuterade 2014 är etablerat i Göteborg och består av musikerna och låtskrivarna Amanda Fröhling Lind, Karin Andersson och Lindis Ekström. Tillsammans förmedlar de såväl tyngd och innerlighet med sina arrangemang och stämsång, samtidigt som de unnar sig att utmana fördomar om vad tre skönsjungande unga kvinnor förväntas förmedla. Texterna är laddade och raka, ofta med en nyttig nypa aggression och till brädden fyllda av budskap om att aldrig låta sig förminskas utan hålla hårt i självrespekten.


SONGS OF BODA

Songs of Boda är singer-songwritern Daniel Skoglunds musikaliska utpost och namnet härstammar från uppväxten i Borås som på villovägar blev ett smeknamn. Det var någonstans där på skolans talangscen som uppmärksamheten för hans låtar och musicerande startade.

2015 släppte SoB sitt första album ”Loophole” och sen dess har hjulen snurrat ytterligare med kritikerrosade albumet ”IAGO” och spelningar i Sverige och utomlands. 2019 släppte även Songs of Boda den instrumentala skivan ”MEANWHILING” och med denna i bagaget följde han med vännen Daniel Norgren ut på vägarna för att spela på några av landets finaste scener.

Oavsett vilken riktning och tillfälle som Songs of Boda gör musik för så står låten i centrum och Boda vilar med åtminstone ett ben stadigt i den amerikanska folktraditionen och har jämförts med både The Band, War on Drugs och Eric Clapton.

Läs mer och boka biljetter.


AW+ Quiz - 4 november

På scen denna kväll har vi QuiZadillas med en unik quizshow där skådespelare spelar upp filmscener live för publiken.


QUIZ MED QUIZADILLAS

Ta en rejäl dos av skådespelare som spelar upp sina tolkningar av filmscener live för publiken. Toppa med frågesport för publiken, sång, musik och teater. Det är vad som väntar på Borås Stadsteater när QuiZadillas bjuder in till sin quizshow med ett helt unikt sätt att quiza.

QuiZadillas startade 2011 och är Sveriges enda levande filmfrågesport, med en blandning mellan filmquiz och en teaterföreställning. Förutom att lista ut ifrån vilken film de olika scenerna kommer ifrån bjuds publiken på klurigheter i form av olika tävlingsmoment.

Läs mer och boka biljetter.


AW+ Föreställning - 16 december

På scen denna kväll står Gretchen med föreställningen Hur man blir som man vill, när man inte blev som man skulle.

HUR MAN BLIR SOM MAN VILL, NÄR MAN INTE BLEV SOM MAN SKULLE

Vi möter nattklubbsdrottningen Gretchen, med årtionden av underhållning i bagaget. Som DJ, konferencier, dansare & sångare har hon underhållit generationer på svenska scener från norr till söder. Framför allt har hon en historia att berätta. En historia som inspirerar.

Hur man blir som man vill, när man inte blev som man skulle är en föreställning om könsroller och fördomar, med perspektiv på samtidens jargong. På ett härligt, positivt och upplyftande sätt visar Gretchen hur det kan vara gynnsamt att sticka ut. Hur en genom att vara sig själv har ett unikt försprång mot alla andra, som givetvis också är unika, men som inte uttrycker det på samma originella sätt.

Läs mer och boka biljetter.