Föreställning

En musikshow om jakten efter likes och avsaknaden av tystnad

Efter Kärlek och Förtvivlan med musik av Nick Cave översatt till svenska, är Lennart Eriksson tillbaka med Överlevnadsguide till samtiden, en musikshow om jakten efter likes och avsaknaden av tystnad.En musikalisk odyssé där traditionella visor i ny tappning blandas med rock och pop.

Äventyret tar oss in i den förvirrande samtiden. Fyra människor ur verkligheten möts i en kamp bland näthatare, selfie-missbrukare och de som slits mellan jakten efter likes och längtan efter medmänsklighet och närvaro. Överlevnadsguide till samtiden bjuder in dig till en irrfärd genom samtidens universum där de existensiella frågorna ställs på sin spets och vrids om ett extra varv.

Med musik av bland andra Vysotskij, Brel och Lennart Erikssons egna texter. Musik som letar i mötet mellan drömmar-närhet-kontaktlöshet och vår bästa vän: Mobilen!

Pressröster

"..bäst blir det när hans frustande energi balanseras upp i en duett med Emma Augustsson. Hennes imponerande musikalitet omfattar inte bara cellospelandet utan också det vokala." ... "Aleks Dimcics växlingsrika och trygga gitarrspel förgyller de varierade ackompanjemangen." Borås Tidning

Medverkande

Av: Lennart Eriksson
Regi: Dag Norgård
Scenografi/kostym/regikoncept: Lennart Eriksson
Ljus: Sara Henriksson
Ljud: Chrille Sjöblom
Mask: Christoffer Nordin
Projektioner: Henrik Stafrén
Koreografi: Åsa Olofsson
På scen: Lennart Eriksson, Markku Vuorenniemi, Aleks Dimcic, Emma Augustsson

Foto: Robert Elmengård

Information

Föreställningen är ca 1 timmar och 20 minuter, utan paus.

2015
PREMIÄR 12 SEPTEMBER
STORA SCENEN