4 personer reser en svensk flagga tillsammans  på en höjd med utsikt över Borås. 

Några börsmäklare deppar över dalande kurvor, tills de plötsligt skådar ljuset från norr, där den blågule entreprenören bakom Ikea verkar.

Ingvar! - En musikalisk möbelsaga är varken en opera eller musikal, utan istället en form av sång-drama som bjuder på toner med fötterna i svensk folkmusik och visa. I en kärnfull drift med den svenska självbilden beskrivs entreprenörernas lyckorike och dess stålman, Ingvar Kamprad i denna musikaliska möbelsaga.Pjäsen är skriven av Erik Gedeon och Klas Abrahamsson. Urpremiären skedde 2009 i Hamburg, på tyska, eftersom Gedeon delvis har schweiziska rötter och har skrivit mycket för tyska scener. I Tyskland blev föreställningen en stor succé och den har även satts upp på flera svenska scener sedan dess.

Johan Huldt har varit verksam som regissör, översättare, dramatiker och dramaturg sedan 70-talet. Han är bosatt i Stockholm, där han gjort många uppsättningar på Stockholms Stadsteater och Uppsala Stadsteater men även i andra delar av landet samt i Norge och Danmark. På Borås Stadsteater har han tidigare regisserat familjeföreställningen Spöket på Canterville (2012) på stora scen. Från februari 2014 till september 2014 var Johan Huldt t.f teaterchef på teatern och är numera konstnärlig ledare.

Pressröster

"Snyggt förpackad och formas av elegans på alla nivåer" Borås Tidning

Medverkande

Av: Erik Gedeon och Klas Abrahamsson
Originaltitel:
Das Wunder von Schweden, eine musikalische Möbelsaga
Regi:
Johan Huldt
Scenograf och kostym:
Richard Andersson
Koreograf:
Jimmy Meurling
Projektioner:
Ludde Falk
Skådespelare:
Lennart Eriksson, Amelie Thorén, Lars G Svensson, Gunilla Rydholm-Eriksson, Mirja Burlin, Frederik Nilsson, Mikael Dahl
Musiker: Michael Eriksson, Kristin Svensson, Jenny Gustafsson
Repetiör:
Göran Åhlfeldt

2014
PREMIÄR 20 SEPTEMBER
STORA SCENEN