Kvinna med transparenta remsor av utklippt text i ett virrvarr över ansiktet. 

KONTRAKTET

Hur långt är du beredd att gå för att behålla ditt jobb?

I samband med att Emma anställs i Företaget undertecknar hon ett avtal att inte ha några romantiska relationer med sina medarbetare. Ganska snart förälskar hon sig i en kollega.

Den sofistikerade Chefen börjar då kalla in henne till ständiga, täta medarbetarsamtal. Emma blir alltmer pressad. En dystopisk bild av Företagets krav på sina anställdas kvaliteter och lojaliteter får konturer och det som började som en lättsam komedi skruvas gradvis åt till en absurdistisk Kafkaliknande mardröm.

Kontraktet regisseras av Elisabet Ljungar som tidigare regisserat på Borås Stadsteater. Ljungar arbetar inom en mängd genrer: opera, musikal, kabaré och talteater. Bland hennes uppdragsgivare kan nämnas Kungliga Operan, Stockholms Stadsteater, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan, Värmlandsoperan, Malmö Opera. Uppsättningen Blanche och Marie på Norrlandsoperan i Umeå som Elisabet Ljungar regisserade 2014 är nominerad till Svenska Teaterkritikers Förenings Teaterpris. Föreställningen är även nominerad till ett av världens mest prestigefyllda operapris, International Opera Awards i kategorin världspremiärer.

På Borås Stadsteater har hon regisserat Hon och Han (2010), Tyra Sventon i London (2010), En dag ska jag berätta om mamma (2012).

Michael Fredrick Bartlett, född 7 oktober 1980 är en av Storbritanniens nya heta dramatiker och författare. Föreställningen hette i original Contractions och hade urpremiär på på Royal Court i London 2008, där dramatikern Mike Bartlett är verksam.

Medverkande

 • Av Mike Bartlett
  Översättning Henrik Dahl i bearbetning av Elisabet Ljungar
  Orginaltitel Contractions
 • Skådespelare Gunilla Rydholm-Eriksson och Amelie Thorén
 • Regi Elisabet Ljungar
  Scenograf
  Richard Andersson
  Kostym Johanna Ramsin
2015
PREMIÄR 6 MARS
LILLA SCENEN