Kollage av 5 personer inklippta mot en svar och vitrutig bakgrund. Personerna är iklädda vita tighta kläder med bröst och könsdelar ritade på samt delvis tecknade klädesplagg som kjolar, hattar och kappor.

FANNY

Sanningen bakom en glädjeflickas bekännelser.

Världspremiär av Fanny efter Erica Jongs roman. Följ med på en het äventyrshistoria förlagd till 1700-talets England med en okuvlig hjältinna du inte kommer glömma i första taget. Ett äventyr med häxor, barnmorskor, pirater och konstnärer som utgör ett stycke undangömd kvinnohistoria!

Boken Fanny Hill skrevs av John Cleland 1748 och blev en litterär skandal på grund av de erotiska skildringarna. Handlingen berättar om hur den förtappade 15-åriga Fanny Hill säljs som glädjeflicka till en bordell. Nu får romanfiguren upprättelse på Borås Stadsteater.

1980 lyfte författaren Erica Jong upp Fanny ur Clelands endimensionella skildring och visar i sin bok (Fanny - eller Den sanna berättelsen om Fanny Hackabout-Jones öden och äventyr), en modig och nyfiken person som kämpar för sin överlevnad i 1700-talets England. Det visar sig att vistelsen på bordellen bara är en bråkdel av hennes häpnadsväckande liv. Nu får vi den enastående berättelsen om sanningen bakom en glädjeflickas bekännelser.

Regissören Erik Holmström tar Erica Jongs äventyrsroman som utgångspunkt för en färgstark, humoristisk och superteatral föreställning på Lilla scenen.

Medverkande

  • Av: Erik Holmström, fritt baserad på Erica Jongs roman Fanny
    Regi: Erik Holmström
    Scenografi: Erik Holmström och Sara Hansson
    Kostym: Josefin Lindskog
    På scen: Andrea Edwards, Elin Bornell, Lennart Eriksson, Charlie Challis, Kristine Gulbrandsen
2014
PREMIÄR 12 APRIL
LILLA SCENEN