Vi på Borås Stadsteater följer myndigheternas råd och restriktioner gällande Corona, Covid-19 och vidtar åtgärder utifrån dessa i förhållande till våra föreställningar. Vi vill att du ska känna dig trygg när du besöker oss! 

Vi håller oss ständigt uppdaterade och anpassar våra åtgärder löpande utifrån förändringar i myndigheternas råd och restriktioner. Det innebär att åtgärderna kan komma att förändras från att du köpt din biljett tills föreställningen äger rum. Informationen nedan, om hur vi arbetar på teatern, hålls ständigt uppdaterad för att du i publiken ska kunna veta vad som gäller när det är dags för ditt besök.

Våren 2021

Med anledning av rådande restriktioner uppdateras vårens program löpande utifrån hur situationen förändras. Alla som har biljetter till föreställningar som på något sätt berörs kontaktas av vår biljettkassa. Köpta biljetter betalas självklart tillbaka vid inställd föreställning.

Nedan kan du läsa om våra åtgärder för respektive scen samt om de tillfälliga köpvillkor som gäller våren 2021. Eftersom vi inte vet hur situationen med Corona, Covid-19 kommer att utvecklas kan åtgärderna förändras från att du köpt din biljett tills föreställningen spelas.

Stora scenen
  • Antalet platser som erbjuds till föreställningar på Stora scenen är begränsat och anpassas löpande utifrån de restriktionsändringar som sker (antalet platser på Stora scenens parkett är 326 stycken).
  • Biljetterna säljs onumrerade och du väljer själv var du vill sitta.
  • Varannan rad i salongen är avspärrad för att skapa nödvändig distans framåt/bakåt.
  • För distans som motsvarar minst en meter åt varje håll i sidled ska två stolar lämnas mellan varje publik/sällskap.
  • Teatervärdar på plats hjälper till att se till att instruktionerna följs.

Lilla scenen
  • Antalet platser som erbjuds vid föreställningar på Lilla scenen är begränsat och anpassas löpande utifrån de restriktionsändringar som sker (antalet platser på Lilla scenen är i vanliga fall 105 eller 88 stycken beroende på huruvida främre raden används)
  • Stolarna i salongen placeras ut med minst 1 meters avstånd mellan åt alla håll.

Foajéscenen
  • Antalet platser som erbjuds vid föreställningar på foajéscenen i höst är begränsat och anpassas löpande utifrån de restriktionsändringar som sker (i vanliga fall erbjuder vi 60 platser).
  • Stolarna placeras ut med minst 1 meters avstånd åt alla håll.
  • För att undvika köbildning och andra riskfaktorer i förhållande till coronapandemin serveras inte mat på lunchteatern i vår. Däremot serveras kaffe och te.

Tillfälligt ändrade köpvillkor

Vi vill att du ska känna dig trygg med att köpa biljetter till Borås Stadsteaters föreställningar och slippa oroa dig över risken att förlora pengar ifall att du inte skulle kunna eller vilja komma till teatern när föreställningen väl äger rum. Därför ändrar vi tillfälligt våra köpvillkor för att erbjuda återbetalning av biljetter till föreställningar som spelas under hösten 2020 och våren 2021.

Återköp av biljetter hanteras av biljettkassan på telefonnummer 033-35 35 35.


Uppdaterad 2021-03-05