URSÄKTA OSS

16 oktober kl 19 Dansföreställning på Regionteater Väst

En skruvad betraktelse från ett SFI-klassrum av Khamlane Halsackda för Dansnät Sverige. Vad händer när människor från hela jordklotet samlas och ska lära sig det osystematiska, prepositionsfyllda, sje-ljudsälskande språket svenska? Ursäkta oss är en skruvad och humoristisk dansperformace; en totalupplevelse som tvingar dig att möta dina egna föreställningar om identitet, samhörighet och integration.

Platsen är en SFI-lektion. Studenten du själv. Rummet en kameleont som skiftar mellan klassrum, teaterscen och drömvärld. Här möter vi tankar kring språkförbistring, misskommunikation och språkliga begränsningar. Ursäkta oss är en föreställning i lektionsformat som inte bara ställer det svenska språket på ända, utan som också får dig att skratta, häpna och lära dig nya saker.

Allt kokas till slut ner i en ack så enkel, men ändå svåruppnådd önskan: att människor ska lära känna varandra.

En skruvad betraktelse från ett SFI-klassrum

Malmöbaserade Khamlane Halsackda flyttade vid fyra års ålder med sin familj från Laos till Storbritannien. Under sina år i London hann han arbeta på bland annat The Royal Opera House så väl som med kompaniet Random Dance. Han har också jobbat med artister som Kylie Minogue och Christina Aguilera samt varit koreografiassistent för filmen ”Harry Potter och den flammande bägaren”. Idag koreograferar han sina egna verk och arbetar på in-discourse och Rörelsen-Koreografer i Skåne.

DANSKOLL ÄR ETT SAMARBETE MELLAN REGIONTEATER VÄST,
BORÅS STAD OCH UDDEVALLA KOMMUN


INFORMATION

Koreograf: Khamlane Halsackda

På scen:
Khamlane Halsackda, Nidia Martinez, Pietro La Loggia, Majula Drammeh

Ljus:
Imre Zbrink

Musik:
Silas Bieri

Regiassistent: Maria Herranz

Foto:
Alexis Rodríguez Cancino

Föreställningen är en samproduktion av Dansnät Sverige som turnerar under hösten 2017.

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt