Dela vår passion

Vi välkomnar dig som är nyinflyttad i Borås med halva priset på utvalda föreställningar på Borås Stadsteater.

Erbjudandet gäller på ordinarie priser under spelåret 2022/2023 . Max 2 biljetter per föreställning. Kan endast bokas online.


antigone

Fotokollage över olika föremål i ovanliga proportioner till varandra. En kvinna i ljus toga och sjal runt huvudet i förgrunden håller i en grön flaska med duschtvål. I barkunden ett enormt grönt äpple, ett hopskrynklat mintgrönt papper, ett vykort föreställande Akropolis, en gigantisk flaska med rosa nagellack och en starkt grön foppatoffla.  

En mörk, vacker och oväntad utgrävning genom ett taktilt kollage av minnen, utsatthet, sorg och kärlek.

Slaget om Thebe är över och Antigones bröder, Eteokles och Polyneikes, har fallit offer för varandra i den sista striden. Eteokles hyllas som hjälte medan Polyneikes utropas till förrädare av Thebes nya kung, Kreon. Som straff för Polyneikes påstådda svek mot staden stiftar Kreon ett förbud mot att begrava hans kropp. Den ska lämnas åt sitt öde ovan jord som mat åt gamarna. För att ge sin bror ett värdigt slut måste Antigone trotsa dödsstraffet som Kreon dömt åt den som bryter förbudet. När hon höljer sin döda bror med jord får det oanade konsekvenser, inte minst för kungen själv.

Boka dina rabatterade biljetter till Antigone här.

Max 2 biljetter per person. Gäller i mån av plats.

Små äktenskaplig brott

På ett vitt lakan ligger massa prylar utspridda. En LP-skiva, en karaff med whisky och två glas, varav det ena fyllt med whisky och det andra omkullvält, ett paraply, två flygbiljetter till Porto Fino, en gasbinda, ett läppstift, en nyckelknippa, ett par glasögon, två vigselringar, ett paraply, en kökskniv, en bunt målarpenslar, en bok med titeln Små äktenskapliga brott, en silvrig tändare, en anteckningsbok, ett patientarmband och en liten staty i grekisk antik stil föreställande en halvnaken kvinna utan armar. På lakanet samt på statyns huvud syns fläckar av blod. 

En filmisk relationsdeckare i förvillande jakt på svar.

Gåtorna är många när Lisa och Gilles kommer hem till lägenheten igen efter vistelsen på sjukhuset. Gilles har under oklara omständigheter utsatts för ett trubbigt våld mot huvudet som lämnat honom fullständigt oviss om sitt tidigare liv. Eller? I ögat av stormen som blåser upp runt om dem är spelplanen full av överraskande vändningar som sätter relationen på spel. Nya omständigheter avtäcks, bedrägligt lugn störtar ner i nya skräckscenarier och skört förtroende går i kras. Samtidigt som de trevar efter varandra turas de om att lägga nya bitar av sylvassa fakta till pusslet som tids nog ska avslöja en ny, förbluffande sanning.

Boka dina rabatterade biljetter till Små äktenskapliga brott här.

Max 2 biljetter per person. Gäller i mån av plats.

Hans och greta

En musikalisk skräckkaramell med hög humorhalt.

Hans och Gretas föräldrar har inte råd att försörja hela familjen längre. För att själva överleva offrar de barnen åt ett öde i skogen. Men Hans och Greta är inte några små hjälplösa stackare som bara lägger sig ner på marken för att vänta in döden, som föräldrarna tror. Nej, de tar ödet i egna händer. Med hjälp av en mycket märklig duva och en gåtfull katt hittar de fram till ett ensligt beläget hus där de välkomnas med godsaker att äta sig mätta på. Vad de ännu inte vet är att den till synes vänliga tanten, i det till synes mumsiga huset ska visa sig vara en galen kannibalistisk häxa i ett ganska lättkränkt skräckhus!

Boka dina rabatterade biljetter till Hans och Greta.

Max 2 biljetter per person. Gäller i mån av plats.