• Teatern i rosa skymning TEATERÅRET 2021/2022 Med hopp och förväntan om en säsong där salongen återigen sakta men säkert fylls av sorl, samtal, skratt och delade upplevelser släpper vi repertoaren för teateråret 2021-2022. Året bjuder på allt frå... Först ut för säsongen kastar Dracula äntligen sin fasansfulla skugga över Borås Stadsteaters scen. I regi av Sveriges främsta... .
 • Mikael Dahal och Johans Paus. SPELAR ROLL! AVSNITT:7 Om fars, manus och Mors lilla Olle med dramatikern Alexandra Loonin. I det här avsnittet pratar vi med Alexandra Loonin om bland annat hur det är att jobba som dramatiker och att det ibland kan ... .
 • Bakom kulisserna vid inspelningen av Mors lilla Olle.  BAKOM KULISSERNA: INSPELNING AV MORS LILLA OLLE En glimt av hur det såg ut under inspelningen av Mors lilla Olle på lilla scenen. Digital urpremiär den 12 maj. Streama föreställningen via Borås Stadsteaters kanal på plattformen Voyd. .
 • Mikael Dahl regissör Mors lilla Olle "EN HYLLNING TILL LEKEN, DÄR FANTASIN STYR OCH KAN SKAPA MAGI!" Regissören Mikael Dahl om föreställningen Mors lilla Olle Mors lilla Olle är en av våra allra vanligaste barnvisor, och några kanske vet att den skrevs av Alice Tegnér 1895. Men vad s... .
 • Frigga Carlberg i demonstrationståg för kvinnorösträtten i Göteborg 1918 SPELAR ROLL! AVSNITT: 6 Radioteater: Några skäl varför kvinnorna icke skola ha politisk rösträtt I år är det 100 år sedan kvinnor för första gången fick utöva sin rösträtt i ett riksdagsval och den 12 september 1921 skrevs... .
 • Bakom kulisserna vid inspelningen av Ett informellt samtal om den nuvarande situationen.  BAKOM KULISSERNA: INSPELNING AV ETT INFORMELLT SAMTAL OM DEN NUVARANDE SITUATIONEN Spana in hur det såg under inspelningen av föreställningen Ett informellt samtal om den nuvarande situationen på lilla scenen. .
 • Johan Paus: En rapp, tokigt och galet
föreställning som lockar till många skratt "EN RAPP, TOKIG OCH GALEN FÖRESTÄLLNING" Frågor och svar med regissören Johan Paus. Vad handlar Ett informellt samtal om den nuvarande situationen om?
  Den här pjäsen handlar om fem gestalter som försöker vara v...
  .
 • Mikael Dahl visar upp flyers för vårens föreställningar på Borås Stadsteater SPELAR ROLL! AVSNITT:5 Våren på Borås Stadsteater

  I det här specialavsnittet går vi igenom repertoaren för våren 2021, där vi bland annat pratar om en arbetsplatskomedi, om de... .
 • Tilde Björfors FRÅGOR OM STRÄVAN Välkommen till vår värld av restgarn, rep, trassel, raka linor, knutar och sammansatta stickningar! I den här föreställningen vill vi inte ge svaren utan ställa frågor. Frågor om strävan. .
 • Mikael Dahal och Johans Paus. SPELAR ROLL! AVSNITT:4 Ett informellt samtal med regissören Johan Paus I det här avsnittet pratar vi med Johan Paus om bland annat vad man gör som regissör och hans tankar kring arbetet med förest... .
 • Goddag Goddag. JUBILEUMSVÅRENS LUNCHUNDERHÅLLNING PÅ BORÅS STADSTEATER! Något som få har missat är att Borås fyller 400 år nästa år! Men inte nog med det. 2021 är det nämligen också 100 år sedan kvinnor fick rösta i Sverige för första gången - alltså ett stort kalasår för... .
 • Borås Kulturhus i skymning. Bild. NU TAR VI SATS FÖR ÄNNU BÄTTRE SCENKONST! Med den nya rollen scenkonstutvecklare satsar vi på Borås Stadsteater på att öka utveckling inom det konstnärliga området och att göra publikens röst en mer aktiv del av vad som spelas på teatern. I praktiken ska scenkonstutvecklaren arbeta med vilka pjäser som spelas, hur de gestaltas och av vilka. Målet är att lyfta te... .
 • Mickael Dahl VARFÖR STICKAR DU? Mikael Dahl reflekterar över frågorna i stickuppropet We knit för peace. I samband med föreställningen Knitting peace utlyser vi, Textilmuseet, Cirkus Cirkör och Hemslöjdskonsulenterna VGR ett gemen... .
 • Åsa Erlandsson under arbetet med reportageserien "En månad på intensiven". NR 2462 GER PATIENTERNA LIV Världen var i gungning. Då kom beskedet som sände en chockvåg genom oss. Svenska Dagbladets fotograf Tomas Oneborg var död, i sviterna av covid 19. Bara några dagar senare bad jag mina chefer att få ge mig in i stormen på intensivvårdsavdelningen på Södertälje sjukhus. Föl... .
 • Mikael Dahl och Malin Molin SPELAR ROLL! AVSNITT:3 Bland stråhattar och blommor med Malin Molin I det här avsnittet pratar vi med skådespelaren Malin Molin om bland annat hennes resa från att spela pingvin som barnstatist... .
 • Medarbetarsamtalsblankett för Borås Stadsteater men namn ifyllda SPELAR ROLL! AVSNITT:2 Medarbetarsamtal!

  I det här avsnittet av Spelar Roll pratar vi med fyra medarbetare på teatern om bland annat hur det går till när det ska regn... .
 • Mikael Dahl och Viktoria Folkesson SPELAR ROLL! AVSNITT:1 Samtal med Viktoria Folkesson I det allra första avsnittet av Spelar Roll pratar Mikael Dahl med Viktoria Folkesson om bland annat hur det känns att spela ... .
 • Spelar roll! Ansnitt 1: Mikael Dahl pratar med Viktoria Folkesson LUNCHTEATER HÖSTEN 2020! Eller som den tillfälligt heter, KAFFE-PÅ-MATEN-TEATER Våren 2020 har varit längre än någonsin. Några av er har kanske varit mer eller mindre isolerade i era hem och inte haft möjl... .
 • Spelar roll! Ansnitt 1: Mikael Dahl pratar med Viktoria Folkesson SPELAR ROLL! EN PODCAST Borås Stadsteater har blivit med podcast! Borås Stadsteater har blivit med podcast och det känns oerhört roligt att kunna erbjuda ännu ett komplement till vår verksamh... .
 • AKTUELLT ANGÅENDE CORONAVIRUSET Vi på Borås Stadsteater följer myndigheternas råd och restriktioner gällande Corona, Covid-19 och vidtar åtgärder utifrån des... .