Spelar roll! Ansnitt 1: Mikael Dahl pratar med Viktoria Folkesson

Borås Stadsteater har blivit med podcast!

Borås Stadsteater har blivit med podcast och det känns oerhört roligt att kunna erbjuda ännu ett komplement till vår verksamhet! Eftersom ni, vår publik, spelar huvudrollen för oss på Borås Stadsteater vill vi möjliggöra ännu fler plattformar där vi kan dela vår kärlek till teater och kultur tillsammans med er.

Spelar Roll är tänkt som en förlängning mellan teatern och publiken där ni får ta del av alla de samtal som förs på teatern. Ni kommer bland annat att få lyssna på samtal med personer som gästar oss på teatern. Det kan till exempel vara en regissör som arbetar med en föreställning där Spelar Roll är tänkt att fungera som en form av publiksamtal där ni får ta del av regissörens tankar kring föreställningen. Hur uppkom idén och vad vill regissören säga med föreställningen? Förhoppningsvis får ni en bredare och djupare bild av föreställningen när ni sedan ser den.

Ni kommer också att få lära känna medarbetarna på teatern lite närmare. I samtal med olika funktioner på teatern får ni följa med in på våra olika avdelningar och lära er mer om vilka yrkeskompetenser som finns och hur många det faktiskt krävs för att en föreställning ska bli till.

Utöver personer som arbetar på teatern kommer ni också att kunna ta del av samtal med personer som på ett eller annat sätt har en koppling till teatern. Vad har till exempel Borås Stadsteater spelat för roll för några av alla de skådespelare som har arbetat här under åren?

Så välkomna till Borås Stadsteater när Du har tid. Det är bara att koppla in dina hörlurar eller skruva upp volymen och göra oss sällskap. Jag hoppas att vi hörs snart!

Spelar roll! Ansnitt 1: Mikael Dahl pratar med Viktoria Folkesson


Mikael Dahl

Skådespelare och initiativtagare till Spelar Roll