Från och med den 1 december 2021 måste alla personer som är 18 år och äldre visa upp ett giltigt vaccinationsbevis vid evenemang med fler än 100 deltagare. På Borås Stadsteater omfattar detta samtliga föreställningar på Stora scenen. Se till att ha ditt vaccinationsbevis redo inför ditt besök för att det ska gå så smidigt som möjligt.

Förutom din biljett kontrollerar vi också att du har ett giltigt vaccinationsbevis innan du välkomnas in i Stora Scenens salong. Vi vill också att du visar din legitimation för att vi ska kunna försäkra oss om att det är just ditt vaccinationsbevis du visar upp. För att kontrollen ska gå så smidigt som möjligt ber vi att du förbereder dig genom att ladda ner/skriver ut ditt vaccinationsbevis innan du kommer till teatern och att du har biljetten, vaccinationsbeviset och din legitimation redo att visa upp.

Vid föreställningar på Lilla scenen och foajéscenen kontrolleras inte vaccinationsbevis, eftersom antalet platser understiger 100 stycken.

Kontroll av biljetter, vaccinationsbevis och legitimation kan göra att insläppet tar lite längre tid än vanligt. För att kunna starta föreställningarna på utsatt tid vill vi gärna att du kommer till teatern senast 20 minuter innan föreställningen börjar. Insläpp till Stora scenen sker via nedre entrén.

Kravet på vaccinationsbevis gäller alla personer som är 18 år och äldre. Det kan vara svårt för oss på teatern att i vissa fall avgöra om besökare är under eller över 18 år. Tag därför med giltig legitimation om du är i åldrarna strax under 18 år för att kunna styrka att du inte behöver visa upp vaccinationsbevis.

Du kan visa upp vaccinationsbeviset antingen som utskrift eller digitalt i din mobiltelefon. Se till att du har batteri på din mobiltelefon om du väljer att visa upp ditt vaccinationsbevis digitalt.

I enlighet med regeringens beslut är det enbart vaccinationsbevis som godtas, inte testbevis eller liknande. Om du av medicinska skäl inte kan vaccinera dig krävs att du kan styrka detta med läkarintyg.

Den 29 september 2021 hävdes taket för antalet deltagare vid kulturevenemang. Det innebär att vi tar emot publik på samtliga platser i våra salonger. Det är varje besökares eget ansvar att bidra till att minska risken för smittspridning. Därför ber vi dig att stanna hemma om du har förkylningssymptom, följa rekommendationerna och visa hänsyn mot andra besökare.


Vaccinationsbevis

Hämta ditt vaccinationsbevis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs E-hälsomyndighetens frågor och svar om vaccinationsbevis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Redan köpt biljett men inget vaccinationsbevis?

Om du redan har köpt biljett till föreställningar som spelas efter den 1 december men inte kan visa upp ett giltigt vaccinationspass får du pengarna tillbaka.

Om du blir sjuk/återköp av biljetter

Om du blir sjuk eller av någon anledning ångrar ditt köp av biljetter har vi tillfälligt ändrat våra köpvillkor för att erbjuda återbetalning av köpta biljetter till föreställningar som spelas hösten 2021, samt till föreställningar av Monkey som spelas efter årsskiftet.

Återköp av biljetter hanteras av vår biljettkassa på telefonnummer 033-35 35 35.


Uppdaterad 2021-22-25