Här är första säsongens röster.

Människans vilja och driv att sätta ord på sitt liv och sin omvärld har försett och förser oss med en aldrig sinande källa av scenkonst. Spoken Word är en sådan konstform. Kanske i dess renaste form? Spoken Word är muntligt framför poesi, en ordbaserad konstform som, i likhet med poesin, kan ha lika många uttryck som det finns röster i världen. Den är i sin rak- och enkelhet såväl lättillgänglig som svår att värja sig mot och har förmågan att beröra den som lyssnar på djupet.

ORD på Lilla är Borås Stadsteaters nya scen för Spoken Word, där vi bjuder på det bästa Sverige har att erbjuda inom poesi och berättande. På Lilla scenen möts prisbelönta scenpoeter, hiphopartister, Poetry Slam-vinnare, författare kända för sitt målande språk och fängslande nytillskott inom Spoken Word-scenen.

Vid varje tillfälle får ni också ta del av Klassikerkvarten, där en av Borås Stadsteaters skådespelare delar med sig av verk skrivna av mer eller mindre kända poeter, författare och dramatiker som gått ur tiden men lämnat ett bestående konstnärligt avtryck efter sig.

Den enda gemensamma nämnaren för våra akter är kärleken till språket. Och det enda som krävs av dig som publik, är att du är villig att lyssna.


Höstens röster


ORD PÅ LILLA − H2022:1 - 9 november

Urpremiären för ORD på Lilla gästas av en stjärnspäckad samling poeter. Inom gruppen om tre kan vi bocka av bedrifter som poetry slam-mästare, battlerappare, sonettkransförfattare, romanförfattare, tiofaldig diktsamlingsförfattare, ledamot i Svenska Akademien, Augustprisnominerade, barnboksförfattare... och listan kan göras längre. Men det är inte på grund av deras bedrifter vi valt att öppna med just dessa tre – det är på grund av deras oantastliga förmåga att måla med språket. Vi är enormt stolta över att få introducera den här scenen med hjälp utav tre av poesiscenens allra tyngsta namn – Henry Bowers, Jila Mossaed och Olivia Bergdahl!

Läs mer och boka biljetter.


Ord på lilla − H2022:2 - 23 november

Säsongens andra tillfälle av ORD på Lilla bjuder på en febrig, rapp, mustig och skarp blandning av röster. Tre röster som på olika sätt skildrar sin samtid i all dess skörhet, skevhet och storslagenhet. Kom och låt er golvas – ja, det är nog det bästa sättet att beskriva det på – av Maria Maunsbach, Oskar Hanska och Sara Garib.

Läs mer och boka biljetter.


Ord på lilla − H2022:3 - 7 december

Vid säsongens tredje tillfälle av ORD på Lilla har vi tre mäktiga röster att bjuda på. Tre röster som genom så väl sin humor som sin samhällsreflekterande blick och sitt varma sätt att berätta om människan i all sin bräcklighet och storslagenhet, låter oss reflektera över vår plats, över att ta plats och över vilka vi är i relation till oss själva och varandra. Det är en ära att få ropa upp dessa namn på scen under en och samma kväll – Alma Kirlic, Charlotte Jansdotter och Ismael Ataria!

Läs mer och boka biljetter.


Ord på lilla − H2022:4 - 21 december

Vid säsongens avslutande tillfälle av Ord på Lilla har vi den stora glädjen att få presentera en ny form av scenpoesi – nämligen den kollektiva! Poesikollektivet Det Nya Gardet väver samman fyra jämnstarka stämmor till en än starkare helhet och som om inte det var nog så bjuder säsongsavslutningen även på en av poesiscenens starkast lysande stjärnor just nu och norra Sveriges varmaste stämma med den vassaste pennan – Sara Nazari och Josefin Sîlan Karlsson!

Läs mer och boka biljetter.


Varmt välkomna!