Detta får du uppleva på scen i höst!

Hösten 2022 bjuder på bland annat klassisk, grekiskdoftande tragedi i oväntad, taktil form, en fransk relationsdeckare där sylvassa fakta sakta avtäcker en förbluffande sanning och en musikalisk skräckkaramell med hög humorhalt för hela familjen! Detta och mycket mer. Varmt välkommen till hösten på Borås Stadsteater!

Först tar regissören Nora Nilsson sig an Sofokles odödliga tragedi Antigone med en feministisk blick på arvsynd och makt i en unik och överraskande gestaltning som experimenterar med olika sinnesintryck. Genom ett taktilt kollage av minnen, utsatthet, sorg och kärlek gräver Antigone sig fram genom ett hav saker, omsluten av ett ASMR-inspirerat videokollage som skapas av skådespelarna i realtid för att ge en intim närbild av berättelsen genom karaktärernas ögon. Premiär den 17 september på Lilla scenen.

På stora scenen, i den franskspråkiga succéförfattaren Eric-Emmanuel Schmitts relationsdeckare Små äktenskapliga brott, möter vi det äkta paret Lisa och Gilles som befinner sig mitt i stormens öga. Nya omständigheter avtäcks sakta men säkert för att avslöja en förbluffande sanning efter att Gilles under oklara omständigheter utsatts för våld mot huvudet och lämnat honom oviss om sitt tidigare liv. I Marcus Carlssons regi möts teaterns och filmens språk i en form som undersöker och utmanar scenens möjligheter. Premiär den 24 september på Stora scenen.

Årets familjeföreställning blir en färgsprakande och svängig teaterfest för hela familjen i en värld av bokstavligt ögongodis med hög humorhalt med nyskriven musik och nervkittlande cirkusnummer. När regissören Lovisa T Onnermark tar sig an Martina Montelius dramatisering av Bröderna Grimms klassiska saga Hans och Greta bjuds en bitterljuv skräckkaramell om syskonskap, fantasi och hur barn klarar sig utan sina föräldrar. Men inte tvärtom.

Utöver de egna produktionerna, ett varierat utbud av underhållande och utmanande gästspel samt den omåttligt populära lunchteatern bjuder höstens program dessutom på två nya spännande koncept. AW+ som ger möjligheten att avnjuta god dryck i vänner sällskap tillsammans med scenakter på skiftande teman i teaterns mysiga foajé, och ORD på lilla, Borås Stadsteaters nya spoken word scen med det bästa Sverige har att erbjuda inom poesi och berättande!

Läs om hela programmet för hösten 2022