Världsträdet Yggdrasil ur fornnordisk mytologi svävandes i rymden. Illustration. 

Turné, Teater, Fornnordisk mytologi, Berättarföreställning

Alla medel är tillåtna i denna fornnordiska myt, där kärlek och lycka bara kan vinnas genom makt, list och magi.

Ordet saga förknippas ofta i modern tid med berättelser för barn. Men så har det långt ifrån alltid varit. Runt lägereldar har sagor om våld, makt, girighet och kärlek berättats vuxna emellan sedan urminnes tider. Från mun till mun, generation till generation, långt innan vi hade möjligheten att föra dem vidare i skrift. Många av dessa lever, tack vare berättartraditionen, kvar än idag. Just en sådan saga är den fornnordiska Völsungasagan.

I Völsungasagan - den magiska ringens förbannelse får vi följa med på äventyr tillbaka till vikingatiden, där en illasinnad och kraftfull ring sätter såväl människor som väsen på prov. Mycket står på spel och insatserna för att nå friheten och lyckan är både höga och utmanande.

Skådespelaren och berättaren Gunilla Rydholm Eriksson tar oss med berättande, musik, ljus och ljud till världsträdet Yggdrasil. Och där, vid foten av trädet, tar vår saga sin början när vi nu sluter upp runt scenen, istället för lägerelden, för att föra historien vidare.

Völsungasagan
Völsungasagan nedtecknades på 1300-talet och består av en trilogi med valkyrian Brynhilde och drakdräparen Sigurd i förgrunden. I sagan sätter guden Loke, genom sin makt och förslagenhet, igång en hel svit av förvecklingar där en förtrollad ring får stor makt över väsen, människor, gudar och valkyrior.

Denna saga har inspirerat Richard Wagners operatetralogi Nibelungens ring. De två Eddorna och Völsungasagan ligger också till grund för J R R Tolkiens romantrilogi Sagan om ringen.

Information

Föreställningen är ca 50 min.

Passar alla åldrar från 10 år och uppåt.

Medverkande

Av och med: Gunilla Rydholm Eriksson
Tonsättning: Markku Vuorenniemi

En berättarföreställning baserad på Völsungasagan, en nordisk forntidssaga.

Föreställningsinformation

Målgrupp: Vuxna

Spelperiod: 9 september – 23 oktober 2021

Turnéområde: Västra Götalandsregionen

Kostnad: 5000 kr
(ink. moms och resa/logi)

Kan bokas av: Passar bra för tex. bygdegårdar, folkets hus och andra arrangörer med begränsade tekniska möjligheter.

Föreställningslängd: ca 50 min

Maxpublik: Enlighet, vid speltilfället, aktuella restriktioner i förhållande till coronapandemin.

Antal medverkande: 1 skådespelare,
1 tekniker

Spelplats: Scenbred minst 4 m, scendjup minst 3 m Minsta takhöjd 2,5 m. Viss mörkläggning önskas. Slutet spelrum. Mixerplats 2 m x 2 m.
Minsta avstånd mellan artister
och sittande publik: 2 m*

*Arrangören står för sittplatser och ansvarar för att dessa placeras med rätt avstånd (i förhållande till Folkhälsomyndighetens gällande rekommendationer).

Bygg- & rivtid: 2 h (ink. soundcheck). Vi behöver tillgång till spelplatsen 2,5 h innan föreställningen börjar. 1 h riv efter föreställning.

Parkering & utlast: Parkeringsplats för mindre turnébuss/information om parkering i närområde. Möjlighet till in-/utlast i nära anslutning till spelplatsen.

Teknik: Medtages av teatern.

Elkrav: 1 st 16A-uttag.

Bärhjälp: 2 personer från arrangören
ska närvara för bärhjälp.

Övrigt:
Kontaktperson med kännedom om spelplatsen behöver närvara vid hela besöket.

Toalett med rinnande vatten behöver kunna erbjudas teaterns personal. P.g.a. smittspridningen av Covid-19 vill vi om möjligt att toaletten reserveras för oss under vårt besök.

Möjlighet till avskilt utrymme där personalen kan sitta ned och ladda inför föreställningen uppskattas.

Covid-19 (ombokning/avbokning):
I händelse av att Covid-19 påverkar Parts (Teaterns eller Arrangörens) möjlighet att uppfylla sina skyldigheter enligt Avtalet gäller följande:

  • Part (Teatern eller Arrangören) som anser att hinder föreligger eller identifierar risk för hinder med anledning av förbud eller risker relaterade till Covid-19 ska omedelbart informera den andre Parten varefter Parterna gemensamt ska verka för att föreställningen flyttas fram till ett annat datum.
  • Om Parterna inte lyckas komma överens om ett nytt datum för genomförande av föreställning ska Avtalet Teatern och Arrangören emellan upphöra att gälla.

  • Part (Teatern eller Arrangören) har inte rätt att utkräva skadestånd från den andre Parten i anledning av inställelsen.

bokningsförfrågan

Skicka en intresseanmälan om att boka Völsungasagan genom att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Vi återkommer så fort vi kan per telefon när vi sett över din förfrågan.


Namn på arrangören
Uppgifter kontaktperson
Uppgifter kontaktperson
Uppgifter om spelplats
Uppgifter om spelplats
Beskriv vad det är det för typ av plats du vill boka föreställningen till

Ange en uppskattning av spelytan i meter x meter, exklusive yta för publikplatser
Önskat speldatum/speltid * (obligatorisk)
Föreställningen är bokningsbar 9 september – 23 oktober 2021
Önskat speldatum/speltid

Du kan också anmäla intresse om att boka föreställningen genom att kontakta Hanna Haag på på 070-833 46 50 eller hanna.haag@boras.se

Material för nedladdning/utskrift

9 SEP - 23 OKT
TURNÉ