Teatermannen

16 NOV -19 DEC 2013
Lilla scenen

Någonting måste hända. Världsekonomin skenar, miljöproblemen är akuta, rasismen breder ut sig. Teatern borde vara en plats för förändring. En uppvaknandets käftsmäll för invanda tankemönster och livsstilar.

Teatermannen har bestämt sig för att ta saken i egna händer och ge teatern en chans. Vad vill han förändra? Hur ska han förändra? Vilka är det han ska förändra? Vet teatermannen bättre än publiken?

Det är en mycket stor uppgift han tar sig an och frågorna hopar sig om vem han själv är, vilka som sitter i publiken och vilket samhälle vi alla är en del av. Risken är överhängande att han ska misslyckas, men han tänker försöka.

"Jag tror aldrig Stadsteatern visat upp något skådespel som med sådant uppriktigt allvar och sådan intensitet tagit sig an den eviga frågan om teaterns roll i världen."

- Bo W Jonsson, Borås Tidning

Erik Holmström
Regissör
Erik Holmström är utbildad skådespelare på teaterhögskolan i Malmö 2004-08. Efter utbildningen var han med och tog över den konstnärliga ledningen på Turteatern i Stockholm och har sedan dess regisserat, skrivit och gjort scenografi. Han har bl.a. regisserat Ferdydurke av Witold Gombrowicz, SCUM-manifestet av Valerie Solanas och Den nya gudomliga komedin som han skrev själv. Föreställningarna som han regisserat har blivit uttagna till teater- och scenkonstbiennaler, fått priser och hyllats av publik och kritiker. Genomgående för hans arbete har varit en nyfikenhet på teaterns form och en vilja till samhällskritisk underhållning.

David Rangborg
Skådespelare
David Rangborg är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö 2004 - 2008, där han gjorde praktik på Dramaten i Klimax i regi av Öllegård Goulos. Har sedan dess medverkat i Riksteaterns uppsättning av Syskonbädd, på Göteborgs Stadsteater i Publiken i regi av Suzanne Osten samt Familjen i regi av Peter Dalle. På Uppsala stadsteater i Linus Tunströms uppsättning av "Anna Karenina" samt "Låt den rätte komma in" i regi av Jakob Hultcrantz Hansson. David Rangborg är även en av medlemmarna i Radioteaterns satirprogram Surdegshotellet som sänds i P1. På Borås Stadsteater har han tidigare medverkat i föreställningen Svavel och Sirap våren 2013.

Erik Holmström

Regi: Erik Holmström

David Rangborg

Skådespelare: David Rangborg

Köp biljett på Tiicnet till Det normala livet

INFORMATION

Av:
Erik Holmström och David Rangborg

Regi:
Erik Holmström

Skådespelare:
David Rangborg

Ordinarie pris inkl serviceavgift:
180 kr, ungd/stud 95 kr, pensionär 165 kr

Föreställningens längd:
Ca 1 tim och 20 min.

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt