SVART. BLÅ

Tre dansare. Poetisk humor. Musikalisk fysikalitet.

Spelas på Regionteater Väst den 31 mars klockan 19.

I SVART.BLÅ tar Örjan fatt i vår upplevelse av tiden, den som inte kan mätas i minuter och sekunder och som kan vara både flyktig och samtidigt statisk. De tre dansarna modellerar tiden och gör en stund. En stund som kan ha börjat vid Atlanten för tusentals år sen, en stund från igår natt eller i morgon.

Tiden sträcker ut sig, komprimeras, manipuleras. Ljudlandskapet komponeras hand i hand med koreografin av Hans Appelqvist, som har samarbetat med Örjan ett flertal tillfällen. I Hans egen musikproduktion återkommer samplingar, röster och miljöljud som bygger fantasifulla rum och i SVART.BLÅ kommer dansarna att vara en del av ljudbilden. Örjans kännemärken, poetisk humor och musikalisk fysikalitet, träder fram på ett nytt sätt och dansarnas personliga uttryck är mycket närvarande. Inspiration har bland annat hämtats från den franska författaren och filmregissören Marguerite Duras.

"Det nya stycket Svart.Blå, för Skånes dansteater, är en underbar förening av formsäker precision och fritt flöde, som tar hela kroppen i besittning."

Göteborgs-Posten

Ordinarie pris inkl serviceavgift:
160 kr, ungd/stud 80 kr, pensionär 80 kr

Speltid:
Ca 55 min

Föreställningen arrangeras av Dans i Borås - ett samarbete mellan Borås Stad, Borås Stadsteater och Regionteater Väst - via Dansnät Sverige.


INFORMATION

Koreografi: Örjan Andersson

Musik: Hans Appelqvist

Ljus & scenografi: Sutoda

Kostym: Nina Sandström

Dansare: Maria Pilar Abaurrea, Matthew Bade och David Norsworthy

Affischfoto: David Thibel

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt