SÖNDAG

1 februari - 21 mars, Lilla scenen

Det är söndag. I en tillbyggd sommarstuga utanför Bollebygd, i sitt forna barndomshem, strålar en bror och syster samman med orsak av att deras mamma spårlöst har försvunnit. De är vuxna nu, men mammans försvinnande framkallar minnen ifrån en tid innan de var det - innan de gled isär, systern flyttade iväg, brodern slog sig till ro med sin familj inne i Bollebygd och pappan gick bort. Medan de väntar, och polisen letar, återupplever de dramatiska händelser ur sitt gemensamma förflutna som kommit att påverka deras liv.


I stugan vävs syskonens dåtid, nutid och framtid samman när deras olika jag, vid olika tidpunkter i livet, förflyttas fram och tillbaka mellan vilka de ska bli och vilka de blev. De reser tillbaka till en annan söndag då de istället oroligt väntade på pappan som inte kommit hem som han borde, till en barndom då deras nonchalanta mamma behandlade dem som antingen vänner eller ting och till andra tider av ovisshet, svek och längtan. Med svart humor och gripande realism konfronterar de frågan om hur det kommer sig att livet blir som det blir.

Svart humor och gripande realism i en stuga
utanför Bollebygd

För regi står skådespelaren och regissören Mattias Nordkvist. Vanligtvis syns Mattias på teaterscenen, men under senare tid har han medverkat i flera stora tv-produktioner som gjort honom känd inför en ännu större publik. Främst från rollerna som Gustav Löwander i det hyllade TV dramat Vår tid är nu och polisen Erik Wester i Colin Nutleys kriminalserien Saknad. Som regissör har Mattias iscensatt pjäser som Albert Camus Främlingen och Marius von Mayenburgs Stenen på Göteborgs Stadsteater, 2015 respektive 2010, båda med stor framgång hos både press och publik.

Söndag är skriven av dramatikern och manusförfattaren Dennis Magnusson som är född och uppvuxen i Bollebygd. Hans pjäser grundar sig ofta på iakttagelser och stämningar ur uppväxtmiljö, och presenterar oväntade infallsvinklar på det till synes självklara. Förutom att han har skrivit pjäser till en rad av Sveriges stora teaterscener har Dennis även författat manus till flertalet tv- och filmproduktioner. Exempelvis till tv-serierna 30 grader i februari, med bland annat Kjell Bergqvist och Maria Lundqvist i rollerna, och Jordskott som belönades med Kristallen för årets tv-drama 2015. På filmsidan har Dennis skrivit manus till den flerfaldigt prisbelönta Flykten till Bastöy, som kom 2010 med bland andra Stellan Skarsgård i en av rollerna och Lords of Chaos om det norska black metal-bandet Mayhem, som kom ut 2018.

INFORMATION

Av: Dennis Magnusson

Regi: Mattias Nordkvist

Scenografi och kostymdesign: Linda Wallgren

På scen: Elin Bornell, Viktoria Folkesson, Filip JohanssonBiljetter släpps i november 2019

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt