Föreställning

Teater, Musik, Humor, Saga, Åk 1-6

En musikalisk skräckkaramell med hög humorhalt.

Hans och Gretas föräldrar har inte råd att försörja hela familjen längre. För att själva överleva offrar de barnen åt ett öde i skogen. Men Hans och Greta är inte några små hjälplösa stackare som bara lägger sig ner på marken för att vänta in döden, som föräldrarna tror. Nej, de tar ödet i egna händer. Med hjälp av en mycket märklig duva och en gåtfull katt hittar de fram till ett ensligt beläget hus där de välkomnas med godsaker att äta sig mätta på. Vad de ännu inte vet är att den till synes vänliga tanten, i det till synes mumsiga huset ska visa sig vara en galen kannibalistisk häxa i ett ganska lättkränkt skräckhus!

Kliv in i en skruvad, rolig och stundtals läskig saga med tvära kast mellan gott och ont. Lovisa T Onnermarks regi bjuder på en färgsprakande och svängig teaterfest för hela familjen, med nyskriven musik och nervkittlande cirkusnummer, i en värld av bokstavligt ögongodis med hög humorhalt. En bitterljuv skräckkaramell om syskonskap, fantasi och hur barn faktiskt klarar sig utan sina föräldrar. Men inte tvärtom.

När dramatikern Martina Montelius tar sig an Bröderna Grimms grymma 1800-talssaga gullas det inte heller i modern tid med familjen som faller över fattigdomens rand. Det är osentimentalt, grymt och kusligt. Men också kul, hoppfullt och värmande. Tack vare Montelius otvungna barnperspektiv kan hela familjen närma sig mörka ämnen som fruktan och övergivenhet med lampan tänd.

Klassbokning

Bokning av skolklasser görs via biljettkassan på telefonnummer 033-35 35 35.

sKOLFÖRESTÄLLNINGAR

 • 14 december 14:00
 • 20 december 14:00
 • 17 januari 14:00

information

Föreställningen passar främst för klasser i låg- och mellanstadiet.

Medverkande

 • Efter originalsagan nedtecknad av Bröderna Grimm
 • Av: Martina Montelius
 • Regi: Lovisa T Onnermark
 • Scenografi/kostymdesign: Hanna Cecilia Lindkvist 
 • Kompositör: Safoura Safavi
  Koreograf: Åsa Johannisson
 • På scen: Karin Andersson, Elin Bornell, Viktoria Folkesson, Lennart Eriksson, Olof Yassin , Klara Mossberg
  Foto:
3 DECEMBER - 21 JANUARI
STORA SCENENElevpris:50 SEK Lärare går kostnadsfritt tillsammans med sin klass