Skandal
8 mars - 6 april 2012

Stora scenen

Fredagen den 8 mars, på kvinnodagen, hade Borås Stadsteater premiär på föreställningen Skandal på stora scenen. Pjäsen är en dramatisering av Cora Sandels roman Kranes konditori. Det är regissören Anna Sjövall som dramatiserat och bearbetat texten så att handlingen nu utspelar sig i nutid och i en stad som liknar Borås.

Inför stadens jubileumsfestligheter har den duktiga Katinka Dahlman fått uppdraget att designa och sy alla prominenta personers kläder. Men när festen närmar sig är hon plötsligt borta. Klänningarna hänger halvfärdiga i ateljén, men var är Katinka?

Pjäsen handlar om de krav som ställs från olika håll på Katinka, som är ensamstående mamma, egenföretagande konstnär och drömmare. Kranes konditori dit hon flyr, är omgjort till trendigt café och bar med ekologiskt kaffe, surdegsbröd och specialimporterad champagne. Katinka struntar i barn, kunder och fordringsägare. Hon dricker champagne istället!

Ensemblen är stor, fjorton personer på scenen, varav elva är gäster på teatern: Thamer Asaad Milhem, Gustav Berg, Pia Edlund (spelar Katinka), Stefan Gödicke, Jussi Larnö (tidigare medarbetare, nu pensionär sedan några år tillbaka), Moa Myrén, Natalie Sundelin.

INFORMATION

Dramatisering och regi:
Anna Sjövall

Scenografi:
Charlotta Nylund

Kostym:
Mattias Lind

Skådespelare:
Från Stadsteaterns ordinarie ensemble: Eva Claar, Lennart Eriksson, Maria Nilsson Havrell.
Statister: Anna Gustafsson, Petrus Havrell, Elias Lorentzon, Emma Öhman

PRESSBILDER

Kontakta Stadsteaterns marknadsavdelning om du behöver tillgång till bilderna.

Foto: Superstudio

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt