Köp biljett till Romeo & Juliet

ROMEO & JULIET PÅ VÅRDHEMMET VERONA
Premiär 5 mars 2016 på Stora scenen

Romeo och Juliet har båda passerat 80 år och Romeo har fastnat i sin sorg till sin sedan länge döda fru. Trots att familjerna är fiender sedan länge, faller de hejdlöst för varandra när de möts på Vårdhemmet Verona och ser varandra med nya ögon.

Juliets dotter tycker att hennes mor är senil och vill att hon ger upp sin rätt till självbestämmande och godkänner flytten till det lyxiga sjukhemmet Paris, men mor vägrar. För het passion i livets slutskede måste väl skyllas på mental förvirring? Eller är det klarsynhet?

"Det är en smart föreställning som det slår gnistor om, tonsäker i spel och sång och lustfyllt expressiv i ett sceniskt lagarbete av sällsynt slag där lekfullt överspel kontrasteras av det är som livstragedins lika för alla lika."
- Tomas Forser, GP

"Stark kärlek, visuella upplevelser, ljuv musik och starka skådespelarinsatser"
- Stina Hallhagen, Boras.com

"Romeo och Julia på Vårdhemmet Verona är en föreställning som är förtjänt av en stor publik. Eller, kan vi också säga, en trogen teaterpublik förtjänar dessa två timmars teaternjutning."
- Tomas Forser, Göteborgs Posten

"En lovsång till den romantiska kärlekens omvälvande och betvingande kraft.. En kvalitet hos föreställningen är den närmast hypnotiska verkan som de musikaliska kompositionerna har"
Peter Grönborg, Borås Tidning

"Varietérävarna Pelle Öhlund och Nina Jemth har hittat en väg in i Shakespeare som känns oväntat lustfylld"
- Johan Hilton, Dagens Nyheter

Pelle Öhlund (regi) och Nina Jemth (Juliet) driver Varietéteatern Barbès i Malmö och har turnerat internationellt med ett antal föreställningar och hyllats för sina Shakespeareuppsättningar i världsklass. Med rötterna från cirkus och varieté blandar de komik och nattsvart tragedi med storslagna visuella utryck, magi och poesi. Nu kommer de till Borås med en folklig och gränslös nytolkning av Shakespears största kärleksdrama fulladdad med suggestiv musik av New York-bandet Loving You.

“En teater i toppklass” – DN om Varietéteatern Barbès

Pris:
215 kr, ungd/stud 95 kr, pensionär 185 kr

 

Foton: Robert Elmengård / Superstudio
För högupplösta pressbilder kontakta tobias.soderman@boras.se

 

...
Köp biljett till Romeo & Juliet


INFORMATION

Av William Shakespeare

Idé, koncept, regi Pelle Öhlund

Idé och koncept Nina Jemth

Musik Loving You - Chris Lancaster & Alison Clancy

Scenografi & kostym
Richard Andersson

Mask Christoffer Nordin

Ljusdesign & projektioner Sara Henriksson

Ljuddesign Tobias Walka

Medverkande Nina Jemth, Lennart Eriksson, Elin Bornell, Frederik Nilsson, Gunilla Rydholm Eriksson, Eva Claar. Mikael Dahl, Electra Hallman, Chris Lancaster, Alison Clancy 

Kör Rosmarie Andersson, Eva Davidsson Larsson, Bertil Ekelin, Bodil Jigdal, Elving Johansson, Barbro Krancher, Monica Larsson, Rosey Rinde, Marie Svalander, Kristina Östh

Statister: Martin Zedler, Mattias Östh, Ulrika Kerstinsdotter

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt