123 SCHTUNK presenterar:
"Raskens - Vi går åt vilket håll vi vill! Inspirerad av Vilhelm Moberg"

Clown och Commedia dell’Arte­‐gruppen 123 Schtunk ger en oefterhärmlig version av Vilhelm Mobergs klassiska verk Raskens! Efter succén med Strindbergs Hemsöborna så fortsätter nu Schtunkarna att gräva i den svenska myllan. 

Som alltid när det handlar om 123 Schtunk så utlovas mycket skratt, ja, skrattkramp för att vara helt ärliga! De tre skickliga clownerna ska nu låta er få möta 132 Rask, Ida, Nergårds-­‐Anna, 123 Klang, Körkvärdens Edvard, Kapten Jägerschiöld, rotemästare Elias Olsson,  Skara-­Knallen, Pastorn och några till av Mobergs fantastiska gestalter. Sanslösa improvisationer! Kroppar i rörelse! Vacker nyskriven musik! Obegränsad kärlek och sorg! 123 Schtunk visar Sverige som det var då och hur det är nu! Varje kväll är helt unik! 123 Schtunk i högform!

Teatergruppen 1 2 3 Schtunk bildades 2005 av Lasse Beischer och Josefine Andersson och består idag av grundarna samt skådespelaren/musikern Dick Karlsson och teknikern/scenografen/kostymören Thomas Påhlsson.
Formen som 123 Schtunk använder sig av är Clown­‐ och Commedia dell’Arte, en genre som funnits i flera hundra år och som 123 Schtunk delvis har moderniserat och satt sin egen prägel på.

I Clown och Commedia dell’Arte är improvisation en viktig ingrediens och mycket av det som händer på scenen beror på vad som händer i teaterrummet här och nu. Ofta blir det långa avstickare från det manus som ligger till grund och publiken är minst lika viktig som det överenskomna och inrepeterade.

Sanslösa improvisationer! Kroppar i rörelse! Vacker nyskriven musik! Obegränsad kärlek och sorg!


Pris:
215 kr, ungd/stud 95 kr, pensionär 185 kr, barn 80 kr (upp till 12 år).

Speltid: 2 h 45 min inkl. paus

Speldatum:
15 september 19.00
17 september 19.00


INFORMATION

Medverkande Josefin Andersson,
Lasse Beischer, Dick Karlsson

Teknik Thomas Påhlsson

Manusbearbetning: Lasse Beischer

Scenografi Thomas Påhlsson

Kostym Thomas Påhlsson

Musik Josefine Andersson och
Dick Karlsson

Regi Josefine Andersson och
Lasse Beischer


BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt