PUL SO

17 oktober kl 19:00, Lilla scenen

 

Pul So är en flamencoföreställning där utgångspunkten är människans livspump – hjärtat. Med passion, intensitet och brinnande lust stampar Sofia Castro sig igenom projicerade cirkulationssystem och pulserande färgsprak.

Ur frågeställningen: “Vad får hjärtat att slå?” påbörjade Sofia Castro en undersökning i februari 2016 med kardiologen Lars Rune. Syftet var att förstå den fysiologiska orsaken till det bultande hjärtat. Sofia valde dock att gräva djupare i frågan och inte bara begränsa sig till de fysiologiska orsakerna till hjärtslagen. Hon ställde också frågan från ett djupare perspektiv och sökte efter olika skäl till vad som får hennes och andras hjärta att slå – vad finner vi vara värt att leva för?

Flamenco med ett bultande hjärta

Från den fysiologiska undersökningen erhåller Sofia kunskap samt samlar material som sedan används för att gestalta det konstnärliga arbetet. Sofia nyttjar även de vetenskapliga termerna från hjärtat och dess cirkulationssystem och låter dessa även symbolisera diverse emotionella tillstånd. Pul So är ett projekt som är i ständig utveckling precis som människan och livet. I ständig puls.

Foto: Cato Lein, Danish Saroee (nedan) / Colectivo Xx (ovan)

 

...

INFORMATION

Idé, koreografi och dans: Sofia Castro

Musikproduktion: Johan Moberg, Jacob Hellner och Majk Jutbo

Gästartist: Anna Petrini (kontrabas blockflöjtist) Johan Moberg (gitarr)

Audiovisuals & digital art: Miguel Angel Regalado

 

 

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt