Europapremiär på sydafrikanskt samtidsdrama.

I pjäsen möter vi Abubaker, en muslims rektor från Cape Flats och hans 24-åriga dotter Leila, Brian som är en judisk läkare, den muslimske flyktingen Fadiel från Somalia och pastor Fredericks som arbetar som lekmannapredikant.
Dessa människors liv flätas samman och de tvingas möta såväl de andras trosuppfattningar som sina egna tvivel, rädslor och sorger.

Pjäsen Brothers in Blood hade urpremiär 2009 på Pretoria State Theatre i Sydafrika. Den sätter tänderna i världsreligionerna och utmanar fördomar. För vad väljer huvudpersonerna att se hos varandra? Är det religionen eller människan bakom? Möts man genom kärlek eller rädsla, förlåtelse eller vedergällning?

Mike van Graan är en av Sydafrikas mest produktiva och kritikerrosade dramatiker. I sina pjäser konstruerar han komplexa situationer om hur det är att vara människa och skapar dramatik av kontroversiella sociopolitiska ämnen.

Regissör för Borås Stadsteaters föreställning är teaterns chef Monica Wilderoth. Scenograf och kostymör är Richard Andersson. På scenen ser vi två, för Borås nya ansikten; Hedda Gullander och Simon Rodriguez Strömberg tillsammans med David Rangborg (som var med i Svavel och Sirap i våras) samt Gunilla Rydholm- Eriksson och Lars G Svensson.

Pjäsen spelas på stora scenen 5 oktober - 1 november.
Den 16 oktober kommer Mike van Graan på besök till teatern för att se föreställningen samt delta i publiksamtal.

Lena Hermanson
Marknadsansvarig
Borås Stadsteater
501 80 Borås
Tel 033 35 76 54, 0704 55 76 54