Köp biljett till Parasta Ennen

PARASTA ENNEN / BÄST FÖRE
Finskt gästspel
26 oktober kl 19 Stora scenen

En oemotståndlig, träffsäker och varm enmanskomedi om att bli äldre. På scenen står ingen mindre än den älskade finländske skådespelaren Ilmari Saarelainen

Du är 20 år, du fyller 40, du fyller 60. En dag vaknar du upp och är 80. Vad hände? Med massor av humor, charm och glimten i ögat delar Ilmari Saarelainen med sig av träffsäkra fakta och reflektioner.

En oemotståndlig & varm enmanskomedi om att bli äldre

Föreställningen spelas på finska och
textas till svenska.

Det konstnärliga teamet bakom Bäst före / Parasta ennen är starka krafter inom finländsk stand up. André Wickström, som har översatt pjäsen, är välkänd komiker i både Sverige och Finland och har tidigare varit på en uppskattad stand up-turné med Riksteatern. Riku Suokas, som regisserar, är framgångsrik skådespelare och regissör på film och scen. Tillsammans är de två av grundarna till den finländska stand up-scenen. I sitt samarbete med Ilmari Saarelainen möter de en av landets mest uppskattade skådespelare.

Ilmari Saarelainen slog igenom i populära tv-serien Tankki täyteen (1978-1980), där han spelade Juhana Vilén. Han har därefter medverkat i flera tv-serier och filmer, bland annat i ett antal av Visa Mäkinens filmer under 80-talet. Under 90-talet gjorde han rollen som butlern Pyry Laine i tv-serien Elämän suola. 2007-2008 gjorde han huvudrollen i tv-serien Antiikkieno. Att Saarelainen gick i pension 2008 har inte hindrat honom från att medverka i uppsättningar på Tampereen Työväen Teatteri, Tammerfors Teater, Helsingfors Stadsteater och Nationaloperan.

Ett samarbete mellan Riksteatern och Tammerfors Arbetarteater/ Tampereen Työväen Teatteri

Köp biljett till Parasta Ennen


INFORMATION

Skådespelare: Ilmari Saarelainen

Manus: Krister Classon
Baserad på romanen ”Du ser inte så gammal ut” av Richard Fuchs.

Översättning till finska: André Wickström.

Regi/Scenografi/Kostym: Riku Suoka

 

Speltid 2 tim inkl paus

Föreställningen spelas på finska och textas till svenska.

Ett samarbete mellan Riksteatern och Tammerfors Arbetarteater/ Tampereen Työväen Teatteri

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt