Två kvinnor med rinnande smink och blött hår bärandes på varsin matkasse.

Lunchteater, Humor

En komisk, dråplig och drabbande föreställning med skön vardagsfilosofisk ton och maximal igenkänning.

Bakom en grå vardag, som är allt annat än grå, döljer sig en sprakande längtan efter.... ja, vadå? Ett skinande rent kök? Nya fotriktiga promenadskor? Eller kanske rent utav en passion? Fast det kanske är att ta i...? Men ett samtal! Det hade ju varit trevligt...

Vi följer Irma och Margot ur Staffan Göthes pjäs "Arma Irma" på en resa i Solja Krapus underfundiga och snåriga värld. Vardagsbetraktelser som exploderar i livskraft och ett djävlar anamma!

Ur föreställningen:
”Jag har tappat cykelstyret över mitt liv.”
”Förlåt att jag inte är lite sen”
”Jag kanske är död för jag har inte hört av mig på länge”
”Vad är det för fel på mig, varför får inte jag en pergola?”
”Man vet aldrig vad en pyramid av burkar med krossade tomater kan ställa till med.”
”Ro hit med en skridbar trappa och en fotsid klänning”.

Mustiga och finstämda glimtar och episoder ur livet i ord och ton av Solja Krapu, Staffan Göthe, Christina Kjellsson Kent Andersson och ensemblen, samt med rörelseinspiration av Birgitta Egerbladh.

KAFFE-PÅ-MATEN-TEATER

Just nu gör omständigheterna att vi inte kan erbjuda lunchteatern i riktigt samma form som vanligt. Istället ger vi Kaffe-på-maten-teater! Det är i princip samma som vanlig Lunchteater - fast utan mat.

Anledningen till att vi inte serverar mat till lunchteatern är för att undvika köbildning och andra riskfaktorer i förhållande till läget som coronapandemin orsakar. Däremot blir det, som framgår av det tillfälliga namnet, kaffe (eller te om en hellre vill ha det)! Ät hemma så bjuder vi på kaffe på maten tillsammans med en timmes härlig scenkonst här hos oss.

Vi släpper också färre biljetter än vanligt för att kunna säkerställa ordentligt utrymme för ett säkert avstånd i publiken. Vi vill att du ska känna dig trygg i att komma hit till oss!

Kaffe-på-maten-teater startar precis som vanligt kl 12:00. Föreställningarna pågår i ca 1 timme och hålls som alltid i vår mysiga teaterfoajé! Eftersom det inte blir någon mat så betalar du givetvis ett lägre pris än i vanliga fall. Kaffe-på-maten-teatern kostar 125 kr istället för ordinarie lunchteaterpris 225 kr.

Medverkande

  • Medverkande: Linda Hellström, Anette Sevreus, Cristopher Ek
    Konstnärlig rådgivare: Bortas Josefine Andersson
9 NOV
12:00
FOAJÉSCENENPris Lunchteater utan lunch:125 SEK

KÖP BILJETTER