En kvinna och en man sitter på var sin sida om ett hörn på en köks-ö. De håller varandra i handen. 
En kvinna och en man sitter på var sin sida om ett hörn på en köks-ö. De håller varandra nästan i handen.
Relationer, Teater

Ett varmt relationsdrama

Under en omvälvande natt möter vi ett par i kris. Sofie och Micke har varit gifta i tio år, har en dotter som är åtta, ett hus med åtta rum, fast dom inte behöver det. Hon älskar honom inte längre. Till en början gör han allt för att byta samtalsämne, hon räknar upp alla sina besvikelser, alla livets vägval där hon kunde ha valt annorlunda. När hon till slut berättar att hon träffat någon annan som tycker om att prata med henne om allt, se utställningar, läsa böcker, gå långa promenader så brister det för honom.
I spillrorna av deras relation börjar ett nytt samtal där dom så småningom börjar förstå varandra.

Med Frida Hallgren och Henrik Norlén.

Frida Hallgren är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Senast aktuell på Riksteatern i Chefen 2020. Frida har medverkat i en rad produktioner på Kulturhuset Stadsteatern, varit verksam på Dramaten, Uppsala Stadsteater och Teater Playhouse. Frida har synts i en mängd filmer och TV serier, exempelvis långfilmer som Så som i himmelen (Oscarsnominerad för bästa utländska film) och uppföljaren Så ock på jorden, Monky, Solsidan samt TV serierna Fröken Frimans krig och Arne Dahl bland andra. Hon är tvåfaldigt guldbaggenominerad för filmerna 30:e November och Så som i himmelen. Frida läser även in ljudböcker och vann Stora ljudbokspriset 2019 i barnbokskategori

Henrik Norlén är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm. Senast aktuell på Riksteatern i Rickard III 2006. Henrik har varit verksam på bland annat Dramaten, Uppsala Stadsteater, Västanå teater och medverkat i flera uppsättningar på Kulturhuset Stadsteatern. På film har vi kunnat se honom i produktioner som t ex Stockholm Östra, Hotell, Återträffen och Gränsen. Henrik har också gjort ett flertal tv-produktioner som exempelvis En pilgrims död, August, Skeppsholmen, Coachen, Det Brinner, De största vatten samt filmerna om Johan Falk.

Föreställningen regisseras av Dennis Sandin som har en lång rad succéer bakom sig på bland annat på Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater och Kulturhuset Stadsteatern.

information

Ett gästspel av Riksteatern

Föreställningen är ca 1 timmar och 40 minuter, inkl. paus.

KonStnärligt team och Medverkande

  • Av: David Eldridge
  • Regi: Dennis Sandin
    Översättning: Anna Kölén
  • Dramaturg: Jani Lohikari
  • Maskdesign: Linda Sandberg
  • Scenografi & kostymdesign: Stine Martinsen
  • Med: Frida Hallgren och Henrik Norlén
  • Foto: Sören Vilks
13 NOVEMBER
19:00
STORA SCENENPris Ordinarie:300 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:220 SEK Pensionär:220 SEK Teaterkort (betalas i biljettkassan):175 SEK Gruppris (10 pers eller fler, bokas via biljettkassan):200 SEK