Spoken word

Athena Farrokhzad, Dag Thelander och Rosanna Fellman på Borås Stadsteaters Spoken Word-scen!

Människans vilja och driv att sätta ord på sitt liv och sin omvärld har försett och förser oss med en aldrig sinande källa av scenkonst. Spoken Word är en sådan konstform, kanske i dess renaste form? Spoken Word är muntligt framförd poesi, en ordbaserad konstform som, i likhet med poesin, kan ha lika många uttryck som det finns röster i världen. Den är i sin rak- och enkelhet såväl lättillgänglig som svår att värja sig mot och har förmågan att beröra dig som lyssnar på djupet.

ORD på Lilla är Borås Stadsteaters scen för Spoken Word. Här bjuder vi dig på det bästa Sverige har att erbjuda när det kommer till poesi och berättande.

På vår Lilla scen möts prisbelönta scenpoeter, hiphopartister, Poetry Slam-vinnare, författare kända för sitt målande språk och fängslande nytillskott inom Spoken Word-scenen.

Den enda gemensamma nämnaren för våra akter är kärleken till språket och det enda som krävs av dig som publik, är att du är villig att lyssna.

Kvällens röster

Stora röster med en sällsynt förmåga att skriva sin publik och läsare rakt in i maggropen! Kvällen bjuder på en av våra mest tongivande poeter som översatts till inte mindre än 15 språk, en finlandssvensk poet med pennan i samhällskritiken och hjärtat fullt av den mörkaste humorn och 2023 års vinnare av Ibsenpriset och författaren av kommande vårs stora scenen-produktion på Borås Stadsteater.

Athena Farrokhzad

Athena Farrokhzad, född 1983, är sedan debuten med Vitsvit 2013 en av våra mest tongivande poeter. Hennes böcker är översatta till femton språk och hennes dramatik har spelats på många scener. Farrokhzad har länge arbetat på Biskops-Arnös författarskola och översatt poeter såsom Adrienne Rich, Audre Lorde, Juliana Spahr och Natalie Diaz till svenska. Efter Trado (2016) och I rörelse (2019) kommer hennes fjärde bok Åsnans år ut hösten 2022.

Dag Thelander

Dag Thelander är manusförfattare och konstnärlig ledare för frigruppen Östfronten, utbildad på SKH och Biskop-Arnös folkhögskola. Tillsammans med kompositören Per Wickström har han skrivit föreställningar som Trollkarlen från Chicago och Vansinnets historia. 2021 bokdebuterade han på Polaris förlag med den rimmade novellen Innan nån dog. 2023 tilldelades han det svenska Ibsenpriset.

Rosanna Fellman

Rosanna Fellman, född 1995, är finlandssvensk poet och aktivist. Fellmans poesi är influerad av den samtida samhällsdebatten och spoken word scenen. Hon fick Arvid Mörne-priset för sin diktsvit Störd år 2018. Fellman debuterade år 2019 med verket Strömsöborna, som mottog människorättspriset Vimma i Finland. Hon är aktuell med den satiriska tvåspråkiga diktsamlingen Republikens president – Tasavallan presidentti.

iNFORMATION

ORD på Lilla håller på cirka 1 timma och 30 minuter.

4 OKTOBER
19:00
LILLA SCENENPris Ord på lilla100 SEK
KÖP BILJETTER

mER Ord på lilla

  • Klickbar bild Ord på lilla H2023:1 ORD PÅ LILLA − H2023:1 Läs mer
  • Klickbar bild ORD på lilla H2023:3 ORD PÅ LILLA − H2023:3 Läs mer
  • Klickbar bild ORD på lilla V2024:1 ORD PÅ LILLA − V2024:1 Läs mer