Bild på en folksamling som sträcker upp papper i luften.

After work, Föreläsning

Från en kille till en annan.

AW+ i teaterns mysiga foajé bjuder på after work med möjligheten att avnjuta god dryck i vänner och kollegors sällskap PLUS scenakter på skiftande teman!

Denna 8:e mars ger Atilla Yoldas en föreläsning om matchokultur som bygger på hans bok Mansboken - Från en kille till en annan.

Från en kille till en annan

Atilla Yoldas tar upp frågor som bland annat: sex, relationer, våld, psykisk ohälsa, kvinnosyn och homofobi och grundar sig i både personliga erfarenheter och fakta. Vi får en beskrivning av machokulturens uppbyggnad och negativa konsekvenser från en ung man som själv vuxit upp i och med dessa destruktiva normer.

Föreläsningen riktar sig direkt till unga män och killar, indirekt till alla andra som tvingas förhålla sig till machokulturen, hur den hämmar killar och skadar deras omgivning. Tillsammans kunna problematisera denna struktur som vi är en del av.

Atilla Yoldas är en prisad och uppmärksammad journalist, aktivist och bloggare på sina hjärtefrågor som antirasism, jämställdhet och att motverka destruktiva machonormer. Han driver ofta och gärna debatter i sina sociala medier samt skriver insiktsfulla och träffsäkra krönikor för Expressen.Under sin tid som journalist med fokus på samhällsfrågor, har han insett vilken genomslagskraft vissa ämnen, röster och frågor har i samhället. Särskilt påtaglig är hans vilja att förändra och bidra till att förbättra samhället för utsatta grupper och skapa ett mer accepterande och inkluderande klimat för nästa generation.

iNFORMATION

Dörrarna till Teaterfoajén öppnar kl 18:00 med möjlighet att handla dryck i baren. Kl 19:00 startar akten på scen och håller på till ca 21:00. Foajén stänger kl 22:00.

8 MARS
18:00
TEATERFOAJÉNPris AW+100 SEK

mER AW+