Spoken word

Andra Anna, Frej Haar och Saman Sokhanran på Borås Stadsteaters Spoken Word-scen!

Människans vilja och driv att sätta ord på sitt liv och sin omvärld har försett och förser oss med en aldrig sinande källa av scenkonst. Spoken Word är en sådan konstform, kanske i dess renaste form? Spoken Word är muntligt framför poesi, en ordbaserad konstform som, i likhet med poesin, kan ha lika många uttryck som det finns röster i världen. Den är i sin rak- och enkelhet såväl lättillgänglig som svår att värja sig mot och har förmågan att beröra dig som lyssnar på djupet.

ORD på Lilla är Borås Stadsteaters scen för Spoken Word. Här bjuds du på det bästa Sverige har att erbjuda när det kommer till poesi och berättande.

På vår Lilla scen möts prisbelönta scenpoeter, hiphopartister, Poetry Slam-vinnare, författare kända för sitt målande språk och fängslande nytillskott inom Spoken Word-scenen.

Ni får också ta del av Klassikerkvarten, där en av Borås Stadsteaters skådespelare delar med sig av verk skrivna av mer eller mindre kända poeter, författare och dramatiker som gått ur tiden men lämnat ett bestående konstnärligt avtryck efter sig.

Den enda gemensamma nämnaren för våra akter är kärleken till språket och det enda som krävs av dig som publik, är att du är villig att lyssna.

KvällenS röster

Andra Anna

Andra Anna vann SM i poetryslam 2019 och har bland annat uppträtt på Dramaten. Hon skriver politiska dikter om personliga ämnen och tar trams på väldigt stort allvar. Hennes scennärvaro är något utöver de vanliga och hon får det kallaste av hjärtan att klappa takten till hennes progglyrik.

Frej Haar

Frej Haar är poet och essäist samt tidigare svensk och europeisk mästare i poetry slam, bosatt i Malmö. Hen har en bakgrund i kulturvård och har tidigare gått Kvinnofolkhögskolans skrivkurser Your Silence Will Not Protect You samt Skurups skrivarlinje. Under åren har hen medverkat i flera litterära tidskrifter och uppträtt på scener i både Norden och Europa. Hen skriver mycket om garn, kvinnor, får och Tom of Finland.

Saman Sokhanran

Saman Sokhanran är poet och konstnärlig ledare för Ortens bästa poet.

iNFORMATION

ORD på Lilla håller på cirka 1 timma och 30 minuter.
26 APRIL
19:00
LILLA SCENENPris Ord på lilla100 SEK
KÖP BILJETTER

mER Ord på lilla

  • ORD PÅ LILLA − V2023:2 Läs mer
  • Klickbar bild Ord på lilla V2023:4 ORD PÅ LILLA − V2023:4 Läs mer