Spoken word

Marit Kapla, Mollgan och Yolanda Aurora Bohm Ramirez på Borås Stadsteaters Spoken Word-scen!

Människans vilja och driv att sätta ord på sitt liv och sin omvärld har försett och förser oss med en aldrig sinande källa av scenkonst. Spoken Word är en sådan konstform, kanske i dess renaste form? Spoken Word är muntligt framförd poesi, en ordbaserad konstform som, i likhet med poesin, kan ha lika många uttryck som det finns röster i världen. Den är i sin rak- och enkelhet såväl lättillgänglig som svår att värja sig mot och har förmågan att beröra dig som lyssnar på djupet.

ORD på Lilla är Borås Stadsteaters scen för Spoken Word. Här bjuds du på det bästa Sverige har att erbjuda när det kommer till poesi och berättande.

På vår Lilla scen möts prisbelönta scenpoeter, hiphopartister, Poetry Slam-vinnare, författare kända för sitt målande språk och fängslande nytillskott inom Spoken Word-scenen.

Den enda gemensamma nämnaren för våra akter är kärleken till språket och det enda som krävs av dig som publik, är att du är villig att lyssna.

KvällenS röster

Marit Kapla

Marit Kapla är författare och journalist, bosatt i Göteborg. Under åren 2007–2014 var hon konstnärlig ledare för Göteborgs filmfestival. Hennes första bok ”Osebol” (Teg Publishing, 2019) bygger på intervjuer med invånarna i hennes hemby i Värmland och belönades med bland annat Augustpriset för bästa skönlitterära bok och Borås Tidnings debutantpris. I hennes andra bok ”Kärlek på svenska” (Teg Publishing, 2022) berättar människor i olika åldrar, med olika bakgrund och från hela Sverige om sina erfarenheter av kärlek. Boken bygger på intervjuer av dokumentärfilmaren Staffan Julén till hans film med samma namn.

Mollgan

Mollgan är poeten och rapparen från Göteborg som vägrar hålla käften och som vägrar forma sig efter facket du vill sätta honom i. Med underground hits som "Alla Som Inte Tankar" och "ACTA PÅ DIG" stod han upp för ett fritt internet och spreds bl.a via Piratebays första sida, och med Låten "NON STOP" släppte han Sveriges första hiphopvideo med ett homotema som svar på ett homofobiskt hiphopklimat. Just nu arbetar han på debutalbumet som rör sig i gränslandet mellan spoken word och rap, hiphop och indiepop, verklighet och dagdrömmar i sökandet efter något som känns.

Yolanda Aurora Bohm Ramirez

Yolanda Aurora Bohm Ramirez är spoken word-poeten som älskas av anarkister, byråkrater, journalistkåren och prästerskapet. Hon skriver om orten, queerheten, exilen, arvet, galaxerna och framtiderna.Hon är explosioner och mirakelkurer, törstens hägringar och fägring stor, lvl20 Bard och det som du inte visste att du behövde. Det vill säga: Jesuskomplex och ADHD samt det vissa kallar talang, andra envishet. Hon ger komik, tragik och poetik, hon sparkar uppåt och slickar neråt, hon sjunger fram bevingade oväsen och när revolutionsromantiken inom. Så: säkerhetsbältet av, defibrillator på, näven i luften. Redo? Redo!

iNFORMATION

ORD på Lilla håller på cirka 1 timma och 30 minuter.
29 MARS
19:00
LILLA SCENENPris Ord på lilla100 SEK
KÖP BILJETTER

mER Ord på lilla

  • ORD PÅ LILLA − V2023:3 Läs mer
  • Klickbar bild Ord på lilla V2023:4 ORD PÅ LILLA − V2023:4 Läs mer