Tre personer i färgglad kläder sittandes med varsitt instrument på stenar vid ett vattenbryn.  
Tre personer i färgglad kläder sittandes med varsitt instrument på stenar vid ett vattenbryn.  

Gästspel, Musikteater, Finska, Framtid, Klimat

En nyskriven minimusikal om en skruvad framtidsbild.

River är världens bästa musiker. Okej, kanske inte. Men i en värld där isarna smält, bina dött ut, maten består av alger och kackerlackor och Helsingfors och Stockholm flutit ihop till en enda stad är hon iallafall den enda som håller modet uppe. Tillsammans med sina två bandmedlemmar har hon precis missat den sista ubåtstaxin till en exklusiv undervattenskoloni dit jetsetet har flytt. Framtiden ser inte ljus ut. I ett försök att muntra upp sina bandmedlemmar berättar hon en galen historia där de finner äventyr, musik och kanske till och med… hopp? Det kan behövas. Särskilt eftersom jordens undergång är det enda som står inskrivet i kalendern just nu.

I Över muren under havet skapas en musikalisk framtidsvärld som låter både igenkännbar och fjärran, och där musiken framförs på egentillverkade framtidsinstrument som byggts speciellt för denna fantasifulla föreställning.

Suomi

Tuore minimusikaali, kärjistetty tulevaisuudenkuva.

River on maailman paras muusikko. Okei, ehkä ei sittenkään. Mutta maailmassa, jossa jäät sulavat, ampiaiset ovat kuolleet, ruokana on leviä ja koppakuoriaisia ja Helsinki ja Tukholma ovat kelluneet yhteen yhdeksi kaupungiksi, on hän ainakin ainoa, joka vielä pitää lippua korkealla. Yhdessä kahden bändinsä jäsenen kanssa on hän juuri jäänyt viimeisestä sukellusvenetaksista, joka olisi vienyt heidät ylelliseen maanalaiseen yhdyskuntaan, johon jetset on paennut. Tulevaisuus ei näytä valoisalta. River yrittää piristää bändinsä jäseniä kertomalla hullun tarinan , jossa on musiikkia ja ehkä jopa … toivoa? Sitä tarvitaan. Erityisesti, koska maailmanloppu on ainoa merkintä kalenterissa tällä hetkellä.

Muurin yli meren alle- esityksessä luodaan musikaalinen mielikuvitusmaailma, joka tuntuu tutulta ja vieraalta ja jossa musiikki esitetään itse tehdyillä tulevaisuuden soittimilla, jotka on rakennettu erityisesti tätä mielikuvituksellista esitystä varten.

iNFORMATION

Föreställningen är ca 50 minuter lång.

Spelas på finska.

Passar för åldrarna 10-16 år.

Medverkande

  • Manus/regi: Charissa Martinkauppi
  • Musik/instrumentbygge: Jonatan Eklund
  • Kostym/rekvisita: Erika Sjödin
  • Koreografi: Jukka Korpi
  • Sångteknik: Linnea Jansson
  • Översättning till finska: Lidia Taavitsainen
  • På scen: Malou Zilliacus, Kristiina Viiala, Linda Jokela
16 FEBRUARI
18:00
LILLA SCENENPris Ordinarie:250 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:200 SEK Pensionär:200 SEK Gruppris (10 pers eller fler):150 SEK