Spoken word

Josefin Şîlan Karlsson, Det Nya Gardet och Sara Nazari på Borås Stadsteaters Spoken Word-scen!

Människans vilja och driv att sätta ord på sitt liv och sin omvärld har försett och förser oss med en aldrig sinande källa av scenkonst. Spoken Word är en sådan konstform, kanske i dess renaste form? Spoken Word är muntligt framför poesi, en ordbaserad konstform som, i likhet med poesin, kan ha lika många uttryck som det finns röster i världen. Den är i sin rak- och enkelhet såväl lättillgänglig som svår att värja sig mot och har förmågan att beröra dig som lyssnar på djupet.

ORD på Lilla är Borås Stadsteaters nya scen för Spoken Word. Här kommer vi att bjuda dig på det bästa Sverige har att erbjuda när det kommer till poesi och berättande.

På vår Lilla scen möts prisbelönta scenpoeter, hiphopartister, Poetry Slam-vinnare, författare kända för sitt målande språk och fängslande nytillskott inom Spoken Word-scenen.

Ni får också ta del av Klassikerkvarten, där en av Borås Stadsteaters skådespelare delar med sig av verk skrivna av mer eller mindre kända poeter, författare och dramatiker som gått ur tiden men lämnat ett bestående konstnärligt avtryck efter sig.

Den enda gemensamma nämnaren för våra akter är kärleken till språket och det enda som krävs av dig som publik, är att du är villig att lyssna.

Kvällens röster

Vid säsongens avslutande tillfälle av Ord på Lilla har vi den stora glädjen att få presentera en ny form av scenpoesi för er – nämligen den kollektiva! Poesikollektivet Det Nya Gardet väver samman fyra jämnstarka stämmor till en än starkare helhet och som om inte det var nog så bjuder säsongsavslutningen även på en av poesiscenens starkast lysande stjärnor just nu och norra Sveriges varmaste stämma med den vassaste pennan – Sara Nazari och Josefin Sîlan Karlsson!

Det Nya Gardet

Det Nya Gardet är ett queerfeministiskt poesikollektiv bestående av de väletablerade poeterna Saga Löved, Agnes Török, Hanna Haag och Josefin Şîlan Karlsson. Med lekfullhet och allvar levererar de skarpa, nyanserade iakttagelser av samtiden, och utforskar gränserna för den kollektiva scenpoesin.

Sara Nazari

Sara Nazari har sedan 14 års åldern uppträtt runt om i hela Sverige med Spoken Word. Senast på bland annat Dramaten, Melodifestivalen och Avicii Arena. Hon har även medverkat på flertalet album/EP:s av hiphop och RnB artister.

Josefin Şîlan Karlsson

Josefin Şîlan Karlsson är flerfaldigt prisbelönt scenpoet, oförtjänt oprisbelönt tvåbarnsmorsa, socialpedagog, dramatiker och illustratör, med rötterna i Norrbotten och Kurdistan. Med lekfullhet, allvar, skärpa och värme låter hon det personliga bli politiskt och det politiska bli personligt, i en längtan efter ett samhälle där våra berättelser om oss själva och varandra får vara många och komplexa.

iNFORMATION

ORD på Lilla håller på cirka 1 timma och 30 minuter.
21 DECEMBER
19:00
LILLA SCENENPris Ord på lilla100 SEK
KÖP BILJETTER

mER Ord på lilla

  • ORD PÅ LILLA − H2022:1 Läs mer
  • ORD PÅ LILLA − H2022:2 Läs mer
  • ORD PÅ LILLA − H2022:3 Läs mer