Två clowner i svarta kavajer står framför en turkos bakgrund. De håller en liten röd klotgrill i händerna. Den ena håller locket över huvudet. Den andra underdelen av grillen framför sig nedanför hakan. 
Två clowner i svarta kavajer står framför en turkos bakgrund. De håller en liten röd klotgrill i händerna. Den ena håller locket över huvudet. Den andra underdelen av grillen framför sig nedanför hakan. 

Gästspel, Teater, Musik, Finska, Humor

En finsk klassiker om en man, beredd att göra allt för kärleken.

Juoksuhaudantie/Löpgravsvägen hade premiär 2014 och blev Red Nose Companys genombrottsverk. En berättelse om en man som kämpar för att rädda sitt äktenskap, de bräckliga drömmar vi alla bär på och viktigast av allt - KÄRLEKEN.

I Trench Road möter vi en man som är bedövad av en skilsmässa. Han vill, oavsett vad det kostar, få en ny chans med sin fru. Uppdraget försätter honom i situationer som blir allt mer absurda. Clownerna kastar sig in i familjeliv såväl underbara som hemska stunder. Till och med avslöjar detaljer ur sina egna privatliv. Vad skulle du göra för att rädda ditt äktenskap?

Skådespelarna kryddar föreställningen med livemusik i form av rockklassiker, från Neil Young till U2 och Johnny Cash.

Juoksuhaudantie/Löpgravsvägen är baserad på en roman av den framstående finska författaren Kari Hotakainen som avslöjar kärnan i den finska livsstilen och mentaliteten, med en mild touch av ironi. Romanen har belönats med både Finlandiapriset 2002 och Nordiska rådets litteraturpris 2004.

Suomi

Juoksuhaudantie on Red Nose Companyn kulttimaineeseen noussut läpimurtoesitys vuodelta 2014. Juoksuhaudantie on tarina hauraista unelmista ja miehestä, joka kirjaimellisesti juoksee pelastaakseen avioliittonsa – mutta ennen kaikkea, se on tarina RAKKAUDESTA.

Juoksuhaudantiessä kohtaamme miehen, jolle vaimon avioeropäätös tulee täytenä yllätyksenä. Hän päättää saada uuden mahdollisuuden millä keinoin tahansa. Absurdit tilanteet seuraavat toisiaan, kun klovnit Mike & Zin sukeltavat kotielämän ihaniin ja kamaliin hetkiin, paljastaen samalla omia henkilökohtaisia kokemuksiaan avioliiton saloista. Mitä sinä tekisit pelastaaksesi avioliittosi?

Juoksuhaudantie perustuu Suomen yhden menestyneimmän kirjailijan Kari Hotakaisen romaaniin. Juoksuhaudantie voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2002 ja Pohjoismaisen neuvoston kirjallisuuspalkinnon vuonna 2004. Romaani paljastaa suomalaisen elämäntyylin ja mentaliteetin syvimmän olemuksen lempeän ironian siivittämänä.

iNFORMATION

Föreställningen är ca 1 timma och 30 minuter lång.

Spelas på finska.

Medverkande

  • Text: Kari Hotakainen
    Regi: Otso Kautto
  • Dramatisering: Timo Ruuskanen, Tuukka Vasama
    På scen: Timo Ruuskanen, Tuukka Vasama
    Ljus och ljud: Jere Kolehmainen
  • Kostymdesign: Tuomas Lampinen
10 SEPTEMBER
18:00
STORA SCENENPris Ordinarie:300 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:220 SEK Pensionär:220 SEK Gruppris (10 pers eller fler):200 SEK