Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Borås stadsteater är den enda institutionsteatern i Västra Götaland utanför Göteborg vars uppdrag är att producera nyskapande och gränsöverskridande scenkonst på såväl verksamhetens egna scener som på andra platser i Västra Götalandsregionen. Borås Stadsteater producerar flertalet egna produktioner på ett år och förmedla ett större antal gästspel och är en av mötesplatserna för samtal, föreläsningar och konserter på Kulturhuset.


Arbetsuppgifter

Som tillverkningschef leder du en enhet som består av 2 samordnare och 11 tillverkande scenkonsttekniker, som tillsammans i team arbetar för att tillverka dekor, kostym, mask och rekvisita till såväl scenkonstproduktioner som andra programaktiviteter, i enlighet med teaterns verksamhetsplanering. Teatern tillverkar minst 5 scenkonstproduktioner på ett år. Du har det övergripande ansvaret för att hela tillverkningsprocessen samordnas och för att teaterns scenmaskineri är driftsäkert. Du ansvarar också för teaterns lokaler vilket innefattar underhåll och säkerhetsfrågor samt för verksamhetens IKT och fordon.

Som tillverkningschef är du direkt underställd scenkonstchefen och ingår i teaterns ledningsgrupp tillsammans med föreställningschef.


Du som söker

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en relevant examen på högskolenivå och/eller en yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt för tjänsten.

Du ska också ha flerårig erfarenhet som ledare i en komplex organisation inom scenkonstområdet eller annan jämförbar bransch.

Du bör även ha goda kunskaper i HR- och ekonomifrågor samt erfarenhet av institutionsteatrarnas centrala kollektivavtal. Det är meriterande om du har kunskaper om teaterns föreställningstekniska processer och erfarenhet av offentlig förvaltning.

Som chef är du tydlig och kommunikativ. Genom ditt trygga och tydliga ledarskap skapar du engagemang och delaktighet. Du bygger goda relationer genom lyhördhet, professionalitet och integritet. Du är prestigelös och lösningsorienterad och arbetar för hela verksamhetens bästa.


Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100%.
Borås Stadsteater tillämpar 6 mån provanställning.


Vill du veta mer?

Ytterligare upplysningar lämnas av teaterchef: marie.nyman@boras.se

Fackliga företrädare nås genom Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via Borås Stads ansökningsfunktion.

Ansök om tjänten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansök senast 2022-08-14