Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Borås stadsteater är den enda institutionsteatern i Västra Götaland utanför Göteborg vars uppdrag är att producera nyskapande och gränsöverskridande scenkonst på såväl verksamhetens egna scener som på andra platser i Västra Götalandsregionen. Borås Stadsteater producerar flertalet egna produktioner på ett år och förmedla ett större antal gästspel och är en av mötesplatserna för samtal, föreläsningar och konserter på Kulturhuset.


Arbetsplats

Som scenkonsttekniker med inriktning scenteknik kommer du att ingå i en enhet som består av scenkonsttekniker (scen, ljud, ljus, rekvisita), projektledare, skådespelare samt frilansande konstnärliga team och leds av föreställningschefen


Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100%.
Borås Stadsteater tillämpar 6 mån provanställning.


Arbetsuppgifter

Som scenkonsttekniker kommer du att arbeta med den repertoarplanerade verksamheten där de huvudsakliga arbetsuppgifterna innefattar ansvar för repetitioner, programmering, körning av föreställningar och gästspel, utföra dekoromställningar samt bygge på våra scener och områden där övrig verksamhet bedrivs. Tjänsten som scenkonsttekniker innebär även gränsöverskridande arbete där du även förväntas kunna hjälpa till med enklare arbetsuppgifter baserat på din egen kompetens. Kväll och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.


Du som söker

Kvalifikationer:

Du har relevant högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom scenteknik eller annan dokumenterad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten samt erfarenhet av att driva scentekniska projekt från produktionsstart till sista föreställning.

Du har även goda kunskaper inom dekorhantering, riggarbeten och över/undermaskineri.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av programmering inom TNM (TrekWerk), liftbehörighet och personflygningar.

Som person är du är prestigelös, lösningsorienterad och ser vikten av att samarbeta för verksamhetens bästa.


Vill du veta mer?

Ytterligare upplysningar lämnas av Föreställningschef: mikael.dahl@boras.se

Fackliga företrädare nås genom Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via Borås Stads ansökningsfunktion.

Ansök om tjänten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansök senast 2022-08-14