Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Borås stadsteater är den enda institutionsteatern i Västra Götaland utanför Göteborg vars uppdrag är att producera nyskapande och gränsöverskridande scenkonst på såväl verksamhetens egna scener som på andra platser i Västra Götalandsregionen. Borås Stadsteater producerar 7-8 egna produktioner på ett år och förmedlar ett större antal gästspel och är en av mötesplatserna för samtal, föreläsningar och konserter på Kulturhuset.


anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse


Arbetsuppgifter

Funktionen är placerad i ett multifunktionellt team med arbetsområdena mask och kostym. Teamet leds i sitt samarbete av en samordnare som hjälper till med helhetsöverblicken och den långsiktiga planeringen. Teknisk chef kommer vara din närmsta chef och den som har personal- samt arbetsmiljöansvar för dig.

Ditt primära arbetsområde är inom teaterkostym där du arbetar i ett multifunktionellt team med att förverkliga kostymdesigners visioner. Du förväntas kunna göra hela arbetet med kostymtillverkning, men även sköta tvättning och strykning. Tillsammans med teamet ska du även kunna lägga en produktionsplan samt göra kostnadsberäkningar vilka följs upp under produktionen.

Det andra arbetsområde är mask där du förväntas kunna hjälpa till med enklare arbetsuppgifter baserat på din egen kompetens. Vi förväntar oss att du har ett intresse av att utöka dina kompetenser inom området, men inte att du ska kunna arbeta som maskör.

Tillsammans i teamen tar ni gemensamt ansvar för de förråd och lokaler som ni normalt arbetar i.

Vi förväntar oss att du är van vid att arbeta systematiskt och att du kan lägga upp arbetet så att produktionen flyter kontinuerligt och kostym kan leverera enligt plan. Detta innebär att du kan arbeta självständigt men att du också kan samarbeta och kommunicera med dina kollegor.

Inom tjänsten kan det ingå att arbeta med föreställningar, vilket kan innebära kvälls- och helgarbete.


Du som söker

Kvalifikationer:

  • Vi utgår från att du har en passande högskoleutbildning inom kostym men gärna också kompletterande utbildningar med fokus på kompetenser inom mask. Ett gesällbrev inom arbetsområdet kostym kan vara meriterande.

    Vi söker dig som kan beräkna kostymarbete i tid och pengar samt som tycker det är spännande med att arbeta fram nya processer. Vi förväntar oss att du har erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter på en teater, film eller liknande verksamhet. Att ha arbetserfarenhet av mask är meriterande.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Erik Lagerborg, enhetschef
Telefon: 076-888 82 04

Vänligen kontakta arbetsgivaren för kontaktuppgifter till facklig representant.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via Borås Stads ansökningsfunktion.

Ansök om tjänten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sista ansökningsdag

Ansök senast: 2021-08-30.