Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Borås stadsteater är den enda institutionsteatern i Västra Götaland utanför Göteborg vars uppdrag är att producera nyskapande och gränsöverskridande scenkonst på såväl verksamhetens egna scener som på andra platser i Västra Götalandsregionen. Borås Stadsteater producerar 7-8 egna produktioner på ett år och förmedlar ett större antal gästspel och är en av mötesplatserna för samtal, föreläsningar och konserter på Kulturhuset.


anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse


Arbetsuppgifter

Funktionen är placerad i ett multifunktionellt team med arbetsområdena mask och kostym vilka arbetar i linjen och levererar till projekten. Teknisk chef kommer vara din närmsta chef och den som har personal- samt arbetsmiljöansvar för dig.

Ditt primära arbetsområde är att samordna teamets processer och hjälpa till med att säkerställa att leveranser sker enligt deadlines och till överenskommen kvalitet. Du kommer även arbeta med teknisk chef för att skapa en stabil långsiktig planering för teamet och alla projekt som ibland löper parallellt. Tillsammans i teamet arbetar ni med produktionsplanering och kostnadsberäkningar för teaterns projekt. Då teatern har externa samarbeten och ska vara en resurs för det fria kulturlivet kommer du även arbeta med att utveckla dessa inom teamets arbetsområden.

Inom arbetsområdet mask kommer du huvudsakligen att arbeta med det operativa arbetet för våra större produktioner. Teatern har även mindre uppsättningar där du kan komma att få arbeta med konstnärerna och hjälpa till med att skapa deras karaktärer.

Tillsammans i teamen tar ni gemensamt ansvar för de förråd och lokaler som ni normalt arbetar i.

Vi förväntar oss att du är van vid att arbeta systematiskt och att du kan lägga upp arbetet så att produktionen flyter kontinuerligt och teamet kan leverera enligt plan. Detta innebär att du kan arbeta självständigt men att du också kan samarbeta och kommunicera med dina kollegor.

Inom tjänsten kan det ingå att arbeta med föreställningar, vilket kan innebära kvälls- och helgarbete.


Du som söker

Kvalifikationer:

  • Vi utgår från att du har en passande högskoleutbildning som maskör och kompletterande utbildningar med fokus på kompetenser inom kostym.
    Utbildning inom projekt-/ produktionsledning och ekonomi är meriterande.

    Vi söker dig som kan beräkna arbete i tid gärna med WBS metoden samt tydligt presentera arbetets utförande i ett Gantt schema, samt att du tycker det är spännande att arbeta fram nya processer.

    Vi förväntar oss att du har erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter både inom mask och kostym på en teater, film eller av ledningen bedömd liknande verksamhet.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Erik Lagerborg, enhetschef
Telefon: 076-888 82 04

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med tillträde snarast efter överenskommelse.

Vänligen kontakta arbetsgivaren för kontaktuppgifter till facklig representant.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via Borås Stads ansökningsfunktion.

Ansök om tjänten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sista ansökningsdag

Ansök senast: 2021-08-30.