KONSTEN ATT GÖRA EN CHILENARE

15 januari kl 19:00, Lilla scenen

 

Vad har Gemakvägen på Hovshaga i Växjö gemensamt med Malmvägen i Sollentuna, Stockholm? På båda platserna i Sverige växer två barn, ungdomar, skådespelare med sitt ursprung i Chile och undrar ” Var kommer jag ifrån?"

Nils invandrade till Sverige när han var 6 månader för att leva med sin svenska adoptivfamilj i Småland. Gloria invandrade vid 4 års ålder, med sin chilenska familj för att leva i exil i Stockholm. Båda har under hela sin uppväxt sökt svar och ställts inför frågor kring sin identitet och tillhörighet.

Pjäsen bygger på material samlat under en livstid och gestaltas genom text, musik och sång, i mötet mellan det vardagliga och det poetiska. Båda skådespelarna hittar i varandras historia sina egna berättelser, och gemensamma ursprung. Att vara chilenare, svensk, adopterad, skådespelare och inte se ut som normen.

Hur Nils som tonåring satt i ett kök i Hovshaga i Växjö bland ungdomar med skinheadskläder som sjöng till vit makt musik samtidigt som Gloria såg föräldrarna och sina vänner organisera sig på Malmvägen i Sollentuna och kommunicera med Walkie Talkies rädda för att bli ännu ett offer för lasermannen.

Duet skapar jaget, vilket blir den premiss som Nils och Gloria navigerar i för att definiera sin identitet och tillhörighet.


 

INFORMATION

Av: Gloria Tapia, Nils Närman Svensson och Manuel Cubas

Regi, scenografi, kostym och dramaturgi: Manuel Cubas

Ljud: Pekka Tuppurainen

Medverkande: Gloria Tapia och Nils Närman Svensson


Ordinarie pris: 210 kr

Ungdom under 25 år: 100 kr

Student: 100 kr

Pensionär: 175 kr

Teaterkort: 125 kr

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt