Illustration Johanna Jagendal
Köp biljett till Katitizi

KATITZI
21 nov 2015 - 9 jan 2016, Stora scenen

Av Katarina Taikon i dramatisering av Johan Huldt.
En familjeföreställning från 7 år. Spelas också som skolföreställning
för mellan- och högstadieelever.

Katarina Taikons uppskattade böcker blir till en rolig, spännande och sorglig föreställning full av rebellisk längtan efter rättvisa.

Katitzi är en snabbtänkt tjej på åtta år med förmågan att alltid landa med fötterna först. Hon har växt upp på barnhem men ska nu få flytta hem till sin egen familj. Pappa Taikon driver ett kringresande tivoli – en dröm för ett barn! Men snart upptäcker Katitzi att hon inte får gå i skolan, inte får bo i hus eller ens stanna särskilt länge på samma plats utan att bli bortkörd – bara för att hon är rom. Trots att berättelsen handlar om 40-talets Sverige är samtalet om fördomar och romernas situation lika brännande aktuellt nu som då.

 

"Föreställningen om Katitzi äger en sådan mänsklig värme och medryckande kraft att den tävlar med de bästa av sagor. Det är en familjeföreställning utöver det vanliga."

- Peter Grönborg, Borås Tidning

"Universell och aktuell, både allmänmänskligt och i dagens samhällsdebatt.. Så ta med barnen och låt en magisk teaterupplevelse bli årets julklapp" 

- Ann Sofie Wahlberg, STT

"Det råder inga som helst tvivel om att regissören Ragna Wei och Borås Stadsteater verkligen lyckats introducera Katitzis själ för en ny generation. För hon är även idag, precis som jag minns henne från barndomen och böckerna outtröttligt modig. Och ska vi inspirera kommande generationer så är det väl kanske med just outtröttligt modiga människor." 

- Mina Benaissa, Kulturnytt 

Med musik av den internationellt ryktbara orkestern Svarta Safirer ger Borås Stadsteater ett musikaliskt färgsprakande spektakel med balkan-explosion och Romsk magi.

Pris:
215 kr, ungd/stud 95 kr, pensionär 185 kr, barn 80 kr (upp till 12 år).

Föreställningen är ett samarbete med Regionteater Väst.  
Föreställningen är 2 timmar lång inklusive paus

Foton: Patrik Johäll / Superstudio

 

Katitzi Ticnet


INFORMATION

Av Katarina Taikon i dramatisering av Johan Huldt

Regi Ragna Wei

Dramaturg Jonathan Lethonen

Scenografi/kostym Helga Bumsch

Koreografi Camilla Ekelöf

Illustration Johanna Jagendal

Ljusdesign Michael Dimle

Ljuddesign Tobias Walka

Medverkande Alexander Öhrstrand, Dasha Nikiforova, Eva Claar, Frederik Nilsson, Isabel Reboia, Lars G Svensson, Maryam Nikandish, Sven Olof Jansson, Janoch Taikon

Musiker Nuri Selim, Ivan Stojikovic, Ljubisa Stojikovic, Stefan Krstev från Svarta Safirer

Föreställningen är 2 timmar lång inklusive paus

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt