GÅRD AV TRÄD

2 mars kl 18:00, Lilla scenen

 

Vid den senaste skogstaxeringen var gran och tall de överlägset vanligaste träden i Sverige. Björk är Sveriges tredje vanligaste träd, precis som Margareta Karlsson är Sveriges tredje vanligaste för- och efternamn. Så kan det också bli.

På hemmet står tiden stilla. Det är tre år sen Lennart gick bort. Hon saknar kryssningarna och hon saknar hettan i huden. Hon saknar att någon tittar på hennes rödmålade läppar. Ibland är hon tillbaka, då kan hon nästan känna smaken av ananas och Gin. Varje torsdag, prick kl 14:30, bänkar hon sig i TV-rummet. Love Boat på högsta volym. Det är den bästa stunden på hela veckan.

Gård av träd handlar om att leva tillsammans och att åldras tillsammans. Om att närma sig en annan människa och att dela sin ensamhet. Att leva utan att döma och att lära sig att acceptera både varandra och sig själva. Men hur gör man det? Med bitterljuv humor och en blandning av fysisk teater och dans tar finska koreografen Tanja Eloranta sig an åldrandet och ålderdomen. Tanja är en del av Teatteri Metamorfoosi i Helsingfors, där hon undervisar, medverkar och koreograferar. I sina verk blandar hon ofta dans och fysisk teater.

INFORMATION

Konstnärlig ledare: Veera Suvalo Grimberg

Koreografi: Tanja Eloranta

Dansare: Soledad Howe, Hannah Karlsson, Emilia Wärff, Celia Berndtzen, Siri Lundh, Adam Henriksson

Masker: Antero Poppius

Musik: José A. Luque-Osuna

Röst: Marianne Holmboe

Kostym: Danskompaniet Spinn

Ljus: Ainu Palmu

Scenografi: Berith Stennabb

Foto: Malin Johansson

Tekniker: Johann Nordqvist

Produktion: Producentbyrån


Ordinarie pris: 160 kr

Ungdom under 25 år: 80 kr

Teaterkort: 125 kr

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt