Art of spectra Köp biljett

ART OF SPECTRA - FRAGMENT
Dansgästspel
10 mars kl 19, Regionteater Väst

I FRAGMENT möts publiken av ett drömlikt och stundtals brutalt minnescollage. Inbäddade i skenet av projektioner rör sig dansarna i samklang såväl som i konflikt, som jämlikar men i ett konstant maktspel. Musik, bild och röst förstärker koreografen Peter Svenzons intensiva rörelsespråk som kan beskrivas som både våldsamt och rått. I takt med en tickande pendel konfronteras vi med fragment av minnen, såväl andras som våra egna.

Ett fragment av ett minne,
ett minne som du inte har full tillgång till. En bild, en känsla av en händelse eller dröm… Fragment ur ett liv, av ett möte.

Det Göteborgsbaserade danskompaniet Art of Spectra, under ledning av koreografen och kompositören Peter Svenzon, har sedan starten 1998 producerat ett trettiotal dansverk med ett kraftfullt och visuellt tilltal. Fragment är det sista verket i en svit av tre under titeln, I Remember. “Jag ville undersöka minnen utifrån tre olika rum och publika förutsättningar” säger Peter Svenzon.

Texterna i föreställningen är baserade på verkliga berättelser och minnen berättade av dansarna och de andra deltagande konstnärerna samt från " That morning thing " av Robert Ashley 1968.

”Skillnaden mellan kram och knuff är hårfin; aggressionen kan också vara uttryck för kontaktbehov. ”Fragment” handlar om pubertet och förlorad oskuld, om avgörande möten och obehagliga upplevelser. Här finns också ett slags maktlöshet inför själva minnesprocessen, som betvingas genom att en dansare kommenterar skeendet, frambesvärjer det.” /Anna Ångström, Svenska Dagbladet

Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige under våren 2016.

Arrangeras av Dans i Borås - ett samarbete mellan Borås Stad och Regionteater Väst.

Art of Spectra


INFORMATION

Koreograf och musikkompositör: Peter Svenzon

Dansare: Zacharias Blad, Ulriqa Fernqvist, Joakim Envik Karlsson

Ljusdesign: Robert Jadenfelt

Grafik, video: Foxhound.se och Peter Svenzon

Längd: 40 minuter

Biljetter: 160 kr, ungs/stud/pensionär 80 kr

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt