Rosa tårta i flera nivåer pyntad med tokiga ansikten på skådespelare och Pinocchio på toppen. I bakgrunden Borås gamla träteater.  
Rosa tårta i flera nivåer pyntad med tokiga ansikten på skådespelare och Pinocchio på toppen. I bakgrunden Borås gamla träteater.  
Humor, Musik, Nyskrivet, Teater, Borås Stadsteater 60 år, Teaterkort gäller

En jubileumskomedi om Borås Stadsteater.

Med glimten i ögat och ett stort mått humor får ni följa med på en odyssé över Borås Stadsteaters 60-åriga historia, där ros och roast blandas i en kavalkad av nyskrivna sångnummer, sketcher och skratt på en resa genom arkivet. En musikalisk födelsedagsshow med sting, där gränsen mellan fiktion och verklighet flyter.

Ett gäng teaterarbetare samlas för att skapa den ultimata föreställningen till att fira teaterns jubileum tillsammans med boråsarna. Förslagen och idéerna om ”vad boråsarna vill ha” är många. Via ett metalager fyllt av anekdoter, skvaller, fiaskon, succéer och chefskaruseller får vi följa en teaterprocess mot tillblivelsen av en jubileumsföreställning om… ja, vi får se var vi hamnar.

Med inspiration från teaterns arkiv, samtal med såväl nuvarande som tidigare anställda och gamla tidningsartiklar har dramatikern Alma Lindé skildrat Borås Stadsteater 60-åriga historia i en berättelse späckad med nostalgiska och verklighetsdoftande inslag.

I Lovisa T Onnermarks regi blir det en underhållande och överraskande hommage till teatern vars hjärta bultat för att ge boråsarna de bästa av scenkonstupplevelser i hela sex decennier och påminnelse om värdet av att ha en alldeles egen stadsteater. För tonsättning står Per Wickström, som även skrivit musiken till fotbollsmusikalen Den varmaste sommaren som gjorde succé på Borås Stadsteaters stora scen våren 2024.

information

Föreställningen är ca 2 timmar och 30 minuter, inkl. paus.

ÖPPET REP

Den 29 augusti hålls en öppen repetition av Vad boråsarna vill ha.

Läs mer här.

Syntolkning

Den 3 oktober erbjuder vi syntolkning av föreställningen Vad boråsarna vill ha.

Läs om hur du bokar syntolkning och hur det fungerar.

KonStnärligt team och Medverkande

  • Av: Alma Lindé
  • Regi: Lovisa T Onnermark
  • Scenografi och kostymdesign: Hanna Cecilia W Lindkvist
  • Kompositör: Per Wickström
    Låttexter: Per Wickström, Alma Lindé
  • Dramaturg: Lisa Lindén
  • Skådespelare: Elin Bornell, Anna-Klara Dahlén, Lennart Eriksson, Viktoria Folkesson, Charlott Strandberg, Oskar Webrell
  • Musiker: Marcus Sturewall
  • Koreograf: Jimmy Meurling
28 SEPTEMBER - 9 NOVEMBER
STORA SCENENPris Ordinarie:300 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:220 SEK Pensionär:220 SEK Teaterkort (betalas i biljettkassan):175 SEK Gruppris (10 pers eller fler, bokas via biljettkassan):200 SEK