Gänget i Monkey på äventyr med röd skymning i bakgrunden. Illustration. 
Gänget i Monkey på äventyr med röd skymning i bakgrunden. Illustration. 

Nordenpremiär, Teater, Barn och familj, Äventyr, Action, Teaterkort gäller

En actionfylld roadtrip i jakt på Buddhas heliga skrifter

Följ med på ett häpnadsväckande actionäventyr om att växa genom prövningar, under en hundratusentals mil skrattkittlande roadtrip mot Buddah i Västra himlen, full av överraskande nya vänner och övernaturliga faror längs vägen.

Den rebelliska och själviska apkungen Monkey har skapat kaos i Östra himlen. Gudarna blir tokiga på den oseriösa apan och han straffas genom att fängslas i Apornas berg. För att bli fri måste han hjälpa den ödmjuka men klena munken Tripitaka, som gömmer en krigares hjärta, med ett mystiskt uppdrag. Tillsammans med de udda vännerna Nöff Nöff och Sandy blir det ett fantastiskt äventyr i jakt på Buddhas heliga skrifter för att befria riket från våld och elände.

Pjäsen är inspirerad av en av den asiatiska litteraturens mest populära klassiker och bäst bevarade berättelser om den magiska apkungens äventyr, The Journey to the West, publicerad år 1592. Men legenden om denna tokiga stick-fightande apa kan spåras ända tillbaka till 400-talet. Colin Teevan´s dramatisering blandar spirituella inslag med ett stort mått av humor och action på ett sätt som tilltalar såväl barn som vuxna i modern tid. Premiären på Borås Stadsteater innebär den första för pjäsen i Norden.

I Pelle Öhlunds regi blir det ett humoristiskt, storslaget och vackert familjeäventyr. Ett teaterkalas fyllt av knasiga demoner, slingrande drakar och färgstarka karaktärer som flyger och fightas.

information

Föreställningen rekommenderas från 7 år.

Syntolkad föreställning

Den 17 december kl 18:00 erbjuder vi möjligheten till syntolkning av föreställningen Monkey.

Läs om hur du bokar syntolkning och hur det fungerar.

medverkande

 • Av: Colin Teevan
  Översättning: Sven Hugo Persson
  Regi: Pelle Öhlund
  Scenografi/kostym- och maskdesign: Richard Andersson
  Projektionsdesign: Ludde Falk
  Stagefight koreografi: Janne Lindqvist
  På scen: Bortas Josefine Andersson, Lasse Beischer, Elin Bornell, Mikael Dahl, Viktoria Folkesson, Nina Jemth, Wayra Monasterio, Fredric Thurfjell
  Illustration: Ludde Falk
11 DEC - 16 JAN
sTORA SCENENPris Ordinarie:300 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:220 SEK Pensionär:220 SEK Teaterkort:175 SEK Gruppris (10 pers eller fler):200 SEK

KÖP BILJETTER SE KALENDER