Ett montage med ett golv och en himmel i rosa, mitt i bilden finns en akrobatikpåle med två personer som sträcker sig ut. Två personer faller från himlen. I förgrunden en glad person som sticker fram i nederkant.
En glad folkmassa som sträcker sig mot kameran i ett jubel. I folkhavet syns många svenska flaggor.
Barn och familj, Fantasi, Musik, Nycirkus, Teaterkort gäller, Urpremiär, Barndomsdröm

“It started with a childhood dream”

Det började som en barndomsdröm. En dröm om att skapa en fantasifull och spännande värld fylld av cirkus och musik, där allting är på låtsas men samtidigt alldeles på riktigt. Ett äventyr och en lek som plötsligt blir på allvar och sen lek igen. Möt fem barndomsvänner som nu har vuxit upp, blivit cirkusartister och fortfarande delar drömmen om en magisk, häpnadsväckande, rolig och färgstark cirkusvärld. En värld fylld av eufori, en värld som de vill dela med dig!

I Euphoria, bjuds hela familjen in till en lekfull och spännande värld där klassiska och banbrytande cirkusdiscipliner flätas samman med musik till en färgstark, euforisk helhet. Nervkittlande klättringar i kinesisk påle, fotjonglering med cirkusartist, mänskliga pyramider och fenomenal cykelkonst med enhjuling. Föreställningen är fylld av vibrerande energi, överraskningar, humor och akrobatik som tänjer gränserna för vad den mänskliga kroppen kan utföra.

Medlemmarna i denna sammansvetsade grupp – Mahé Nithardt, Rémi De Carvalho, Ambroise Donnier, Patricia Minder och Xavier Mermod – har alla varit vänner sedan barnsben. De växte upp tillsammans med cirkusen och gjorde sitt allra första scenuppträdande ihop. Som cirkuskompaniet LONE Company delar de äntligen samma scen igen, melodiskt ackompanjerade av livemusik som skapas under föreställningens gång.

För scenografin står Marie Moberg, som gjorde den uppmärksammade scenografin till Jumpy på Borås Stadsteater våren 2022. Maries scenografi tar sin utgångspunkt i fantasin och lekfullheten och ger oss ett kontrastrikt rum som skapar en stabil grund men samtidigt överraskar och utmanar.

En cirkusföreställning av LONE Company i samarbete med Borås Stadsteater, Riksteatern och Cirkus i Väst.

information

Föreställningen är ca 1 timma.

Syntolkning

Den 8 december erbjuder vi möjligheten till syntolkning av föreställningen Euphoria.

Läs om hur du bokar syntolkning och hur det fungerar.

Kontnärligt team och Medverkande

  • Av och med: LONE Company
  • Co-director: Johan Lescop
  • Acrobatic support: Alberto Feliciate Ordóñez
  • Komposition/Musiker: Ambroise Donnier
  • På scen: Mahé Nithardt, Rémi De Carvalho, Ambroise Donnier, Patricia Minder, Xavier Mermod
  • Scenografi & kostymdesign: Marie Moberg
  • Bild: Markus Gårder
2 DECEMBER - 13 JANUARI
STORA SCENENPris Ordinarie:300 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:220 SEK Pensionär:220 SEK Teaterkort (betalas i biljettkassan):175 SEK Gruppris (10 pers eller fler, bokas via biljettkassan):200 SEK