En kvinna i blå kappa tittar rakt in i kameran. I bakgrunden ser man en skugga av en person bakom ett draperi. 
En kvinna i blå kappa tittar rakt in i kameran. I bakgrunden ser man en skugga av en person bakom ett draperi.
Relationer, Teaterkort gäller, Dramakomedi, Maktdynamik, Förälskelse

En suggestiv och humoristisk berättelse om hur mycket av oss själva vi är villiga att ge upp i vår längtan efter kärlek.

Ester Nilsson. Poet, essäist, högutbildad, självständig. En förnuftig kvinna i en förnuftig relation. En dag blir hon tillfrågad om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. Under arbetets gång väcks en fascination hos Ester, en fascination som succesivt växer till något mer. Deras första möte blir startskottet för en komplicerad kärleksrelation. Plötsligt står hon i förälskelsens snårskog och vet inte hur hon ska navigera genom den.

I Anders Tolergårds regi tas vi med på en absurd och bildstark resa genom de komplexa maktdynamikerna i mänskliga relationer. Genom Esters ögon följer vi en suggestiv och humoristisk berättelse om hur långt vi är villiga att gå för att ge oss hän åt förälskelsen. En känslomässig berg- och dalbana med tvära kast mellan eufori och irritation och hög igenkänningsfaktor för alla som någon gång varit förälskade.

Egenmäktigt förfarande bygger på romanen med samma namn av Lena Andersson. Den blev hyllad av såväl recensenter som läsare samt Augustprisvinnare i kategorin årets skönlitterära bok 2013. Karaktären Hugo Rask användes flitigt som exempel i debatten om ”Kulturmannen”.

INFORMAtion

Föreställningen är ca 2 timmar lång ink. paus.

Egenmäktigt förfarande kommer att gå på turné i Västra Götalandsregionen under våren 2025.

ÖPPET REP

Den 6 februari hålls en öppen repetition av föreställningen Egenmäktigt förfarande.

Läs mer här.

Syntolkning

Den 13 mars erbjuder vi syntolkning av föreställningen Egenmäktigt förfarande.

Läs om hur du bokar syntolkning och hur det fungerar.

Medverkande

  • Av: Karin Parrot-Jonzon, Dramatisering av Lena Anderssons bok
    Regi: Anders Tolegård
    Scenografi och kostymdesign: Linda Wallgren
    Skådespelare: Elin Bornell, Yngve Dahlberg, Anna-Klara Dahlén, Viktoria Folkesson
8 MARS - 5 APRIL
LILLA SCENENPris Ordinarie:250 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:200 SEK Pensionär:200 SEK Teaterkort (betalas i biljettkassan):175 SEK Gruppris (10 pers eller fler, bokas via biljettkassan):150 SEK