En grå kavaj med ett hål i hängandes på en gren ut över ett grått hav.

Teater, Komedi, Igenkänning, Hierarki, Ledarskap, Teaterkort gäller

En träffsäker kontorskomedi om managementtjafs, mardrömslika maktspel och mänskliga begär.

Jenny är nybliven mellanchef. En frisk fläkt med härlig energi och hög ambitionsnivå. Hon kan ha flera bollar i luften, är ansvarsfullt resultatorienterad, agil och så pepp på att joina detta härliga, kramgoa företagsteam. Äntligen ska hon få chans att tillämpa sina idéer i praktiken och driva igenom nya lösningar som ska gynna organisationen genom hela kedjan. Men… hon är inte den enda mellanchefen i organisationen. Och inte heller den första.

Snart ska Jennys genomarbetade powerpointpresentation strimlas sönder av oförklarat ändrade planer, nyckfulla managementmodeller och mystiska fikainköpsvendettor som bubblar upp ur djupet av en skoningslös markhierarki. Att ifrågasätta leder bara en väg – mot medarbetarsamtalet of doom. You don't f-ck with the middle-management!

Chefen är en surrealistisk, mörk och uppriktig kontorskomedi som låter oss skratta tillsammans åt fenomen vi alla kan känna igen från vårt eget arbetsliv. Om det absurda som uppstår när känslor, maktbegär, skitsnack och annat mänskligt sipprar ut genom den professionella masken och kladdar ner arbetsplatsen. En föreställning för dig som har en chef, har haft en chef, känner dig som en chef eller är chef!

Victoria Brattströms regi undersöker det mänskliga i kollisionen mellan trånga mallar och sårbarhet, system och kaos i en ram av magisk realism med koreograferade inslag till toner av den hyllade musikern Kristina Issa.

Dramatikern, regissören och prosaförfattaren Malin Axelsson har med sin skarpa och underhållande blick skrivit och regisserat en lång rad hyllade pjäser. Hennes stora genombrott som teaterdramatiker var Jösses flickor – återkomsten där hon bearbetade och skrev den nya akten Stålflikkan för Stockholms Stadsteater 2005. För Sveriges Radio Drama har hon bland annat skrivit och regisserat succé-serierna Cheferna och Kraschen.

Syntolkad föreställning

Den 21 april erbjuder vi möjligheten till syntolkning av föreställningen Chefen.

Läs om hur du bokar syntolkning och hur det fungerar.

Kontnärligt team och Medverkande

  • Manus: Malin Axelsson
  • Regi: Victoria Brattström
  • Scenografi/kostymdesign: Linda Wallgren
  • Koreograf: Gilda Stillbäck
  • Musik: Kristina Issa
  • På scen: Elin Bornell, Hans Brorson, Anna-Klara Dahlén, Viktoria Folkesson, John Lalér
  • Bild: Hilda Fürst
15 APRIL - 20 MAJ
STORA SCENENPris Ordinarie:300 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:220 SEK Pensionär:220 SEK Teaterkort (betalas i biljettkassan):175 SEK Gruppris (10 pers eller fler):200 SEK