Profilen av två män i dunkelt rött ljus på väg in i en kyss. 
Drama, HBTQI, Kärlek, Teater, Teaterkort gäller, Livsöde

Ett förintelsedrama om förnekad kärlek.

Varje steg en strid för överlevnad. Varje andetag en triumf över fördomar och förtryck. Varje blick ett uppror mot ett intolerant samhälles omänskliga förbud. Följ en ung mans gripande kamp för att följa sitt hjärta och finna sig själv bland spillrorna av en värld i brand. En djupt känslomässig skildring av kraften i människans strävan att älska och älskas, vara sann mot sig själv och bibehålla sin mänsklighet.

Efter att ha fått sitt liv brutalt sönderslaget under ”de långa knivarnas natt” kämpar Max desperat för att undvika den ökända rosa triangeln – Hitlers symbol för homosexuella män och ett av de märken som står lägst i rang av de som broderas på de randiga fångkläderna. En kamp för överlevnad som blir på bekostnad av att förneka allt han är och den gnista av hopp och begär som tänds i mötet med en annan fånge, märkt med den rosa triangeln, i koncentrationslägret Dachau år 1936.

I regissören Johan Paus händer blir Max öde en våldsam och känsloladdad påminnelse om vad som händer när försök att dominera och undertrycka mänsklighetens natur dras till sin spets. Bent är ett tankeväckande möte med konsekvenserna av att låta splittrande krafter härska och människans gränslösa villighet att betala kärlekens pris – oavsett vad det kostar.

Bent är skriven av den amerikanska dramatikern och manusförfattaren Martin Sherman. Pjäsen hade urpremiär i London 1979 på The Royal Court Theatre med Ian McKellen i rollen som Max. Samma år sattes den även upp på Broadway, med Richard Gere i huvudrollen, där den blev en enorm publiksuccé och nominerades året efter till en Tony Award för bästa pjäs.

information

Föreställningen är ca 2 timmar och 30 minuter, inkl. paus.

Föreställningen riktar sig till unga vuxan och vuxna.

ÖPPET REP

Den 13 februari hålls en öppen repetition av Bent.

Läs mer här.

Syntolkning

Den 21 mars erbjuder vi syntolkning av föreställningen Bent.

Läs om hur du bokar syntolkning och hur det fungerar.

KonStnärligt team och Medverkande

  • Av: Martin Scherman
  • Översättning: Charlott Neuhauser
  • Regi: Johan Paus
  • Scenografi och kostymdesign: Marie Moberg
  • Kompositör: Pekka Tuppurainen
  • Dramaturg: Lisa Lindén
  • Skådespelare: Lennart Eriksson, Rasmus Johansson, Alexandro Soltani, Oskar Webrell.
  • Teaterförlag: Nordiska ApS
15 MARS - 26 APRIL
STORA SCENENPris Ordinarie:300 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:220 SEK Pensionär:220 SEK Teaterkort (betalas i biljettkassan):175 SEK Gruppris (10 pers eller fler, bokas via biljettkassan):200 SEK