Finska, Lunchteater, Musik

Finsk tango och sökandet efter ett förlorat Satumaa.

Satumaa – är titeln på den mest kända finska tangon. Översatt till svenska betyder det Sagolandet. Via sina tolkningar av den finska tangon söker Anna Heikkinen & Längtans Kapell efter historia och rötter, efter en sverigefinsk identitet och ett förlorat språk.

Texterna och berättandet utgår ifrån Anna Heikkinens personliga minnen, intervjuer med släktingar, sparade brev och dagboksanteckningar från Andra världskriget – en orolig tid då Annas far, Pekka Heikkinen, kom som ensamkommande barn från Finland till Sverige. Som en historia berättad av ett barn till en ensamkommande speglar föreställningen även en del av vår brännande nutid och framtid.Med en väv av ord och toner, finska och svenska texter, dragspel, saxofon, cello och stämsång söker föreställningen efter ett förlorat Satumaa – ett eget Sagoland.

medverkande

 • Anna Heikkinen: Sång, berättande
  Larisa Ljungkrona-Mönttinen: Dragspel, sång
  Ida Gillner: Sopransaxofon, sång
  Jonas Franke-Blom: Cello, sång
 •  
 • Manus och konstnärlig idé: Anna Heikkinen
  Regi och dramaturgi: David Sperling Bolander tillsammans med Anna Heikkinen & Längtans Kapell
  Kostym: Anna Sefve
 • Produktion: Anna Heikkinen & Längtans Kapell
 • Foto: Kristin Lidell

iNFORMATION

I priset ingår lunch i form av soppa och bröd från Utbult Borneby & Co samt kaffe som serveras i Teaterfoajén från kl 11.30. Föreställningen startar kl 12.00 och håller på i omkring 60 minuter.

Sopporna som serveras vid lunchteatern är alltid fria från laktos och gluten.

22 OKTOBER
12:00
FOAJÉSCENENPris Lunchteater:225 SEK
KÖP BILJETTER